Επιστημονικά άρθρα,
Επιστημονικά νέα


Παιχνίδι με τον χρόνο PDF Εκτύπωση E-mail
Επιστήμη - Επιστημονικά άρθρα
Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2013 21:41

Από τη στιγμή που η θεωρία της Σχετικότητας, στηριγμένη στη Γεωμετρία του Riemann, άλλαξε τα δεδομένα της αντίληψης για πάρα πολλά πράγματα, ο χρόνος πήρε μια διαφορετική θέση σε σχέση με τον χώρο. O Riemann μπόρεσε να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της Ευκλείδειας Γεωμετρίας και να αποδείξει ότι υπάρχει και μια άλλη Γεωμετρία εξίσου αληθινή, όπου ο χώρος είναι καμπύλος. Σε αυτήν τη σφαιρική Γεωμετρία όλες οι ευθείες συναντώνται κάπου.

Ο χώρος και ο χρόνος δεν αποτελούν πλέον ξεχωριστές οντότητες, αλλά συγχωνεύονται εντός του συνεχούς και αδιαίρετου Χωροχρόνου! Έτσι το «πραγματικό» Σύμπαν είναι ένα ενιαίο τετραδιάστατο χωροχρονικό συνεχές!

Στο Σύμπαν ισχύει η Γεωμετρία του Riemann και όχι η γνωστή Ευκλείδεια γεωμετρία των τριών διαστάσεων, τις οποίες αντιλαμβάνονται οι υλικές αισθήσεις μας.

Οι ανθρώπινες αισθήσεις, κατά κάποιο τρόπο, κόβουν αυτό το χωροχρονικό συνεχές σε μικρά κομματάκια και εμφανίζουν γύρω από τον άνθρωπο ένα ψευδαισθητικό μικροσύμπαν, στο οποίο ισχύει η γεωμετρία των τριών διαστάσεων του χώρου μας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL