Στέβια αντί για ζάχαρη PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2009 10:57

Εσείς με πόση στέβια πίνετε τον καφέ σας; Δεν βάζετε στέβια στον καφέ; Σε λίγο μπορεί και να βάζετε.

 Η στέβια είναι ένα φυτό που μας έρχεται από τη Λατινική Αμερική και καλλιεργείται συστηματικά σε διάφορες χώρες, όπως ο Καναδάς και η Ιαπωνία, ενώ δοκιμάζεται στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και από το 2008 στην Ελλάδα. Το φυτό αυτό δεν έχει καθόλου απαιτήσεις σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα και χρειάζεται τη μισή περίπου ποσότητα νερού σε σύγκριση με τα καπνά.

Από τα φύλλα του φυτού αυτού μπορούν να εξαχθούν γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για διαβητικούς, ενώ παρουσιάζει και ζήτηση από τη διεθνή βιομηχανία αναψυκτικών.

 

Λέτε σε κάποια χρόνια να καταργηθεί η γλυκιά, επεξεργασμένη, ανθυγιεινή και παχυντική ζαχαρίτσα μας, που τόσο έχουμε συνηθίσει;

 

 Ελένη Φράγκου