Σας νευρίασε; PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Καθημερινά
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2007 02:17
Δεν χρειάζεται να τα βάψετε μαύρα, αν βγήκατε εκτός εαυτού εξαιτίας... κάποιου (ποιου άραγε;). Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πως τα πράγματα αρχίζουν να "σκουραίνουν" κι εσείς είστε έτοιμοι να εκραγείτε, χωρίς δισταγμό, αναπνεύστε αργά και βαθιά, προκειμένου να χαλαρώσετε... Σταματήστε την οποιαδήποτε συνδιαλλαγή κατ' εκείνη την στιγμή με τον... μαινόμενο και συγκεντρωθείτε στην προσπάθειά σας να ηρεμήσετε μέσω και δια της αναπνοής.

Σύντομα θα διαπιστώσετε πως ένα μεγάλο μέρος της ταραχής σας έχει εξαφανιστεί. Μην μπείτε, ούτε τώρα, στον πειρασμό να συνδιαλλαγείτε μαζί του, έστω κι αν όλη η κατάσταση σας φαίνεται ιδιαίτερα προκλητική.

Η δική σας ήρεμη στάση μπορεί να δράσει εποικοδομητικά και στην "άλλη πλευρά", και τα νεύρα να καταλαγιάσουν.

Πρέπει να θυμάστε πάντα, ότι η όποια συζήτηση, η όποια ρύθμιση θεμάτων, δεν πρέπει ποτέ να γίνεται σε περιστάσεις ιδιαίτερης φόρτισης. Περιμένετε, όχι μόνο να σταματήσει η φόρτιση, αλλά να έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικά ήρεμο περιβάλλον. Μπορεί να χρειαστούν ώρες ή μέρες για κάτι τέτοιο, ωστόσο αξίζει τον κόπο, αν θέλετε αληθινά να επικοινωνήσετε με τον άλλον σε μια πιο ανθρώπινη και λογική βάση.

Μη βιάζεστε, κυρίως όμως, μην περιμένετε να αλλάξει ο άλλος, οπωσδήποτε, ακολουθώντας τις δικές σας απόψεις. Με μια τέτοια αντίληψη και συμπεριφορά τα νεύρα, τα νεύρα σας, θα είναι "σπασμένα" επί μονίμου βάσεως κι εσείς δεν θα θέλετε παρά ένα απειροελάχιστο "άγγιγμα", προκειμένου να αρχίσετε να "μαίνεστε" στους ήδη γνωστούς σας τόνους.

Υπάρχει πολλή δουλειά (πάντα υπάρχει!)... Πρέπει να σας ενδιαφέρει το γεγονός της αδυναμίας σας... Το να αφήνεστε στην νευρικότητα, να νευριάζετε κι εσείς ή να οργίζεστε, επειδή ο άλλος είναι έτσι ή αλλιώς, κάτι μαρτυρά... Κυρίως, σηματοδοτεί ένα ζήτημα που πρέπει να σας απασχολήσει: το να παρασυρόμαστε στην δόνηση των άλλων, και μάλιστα σε μια χαμηλή δόνηση, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Χρειάζεται λοιπόν να τεθούν (από εσάς τους ίδιους προς τον εαυτό σας) πολλές ερωτήσεις και να δοθούν πολλές απαντήσεις, προκειμένου να ανακαλυφθούν αίτια και συνέπειες...

Κατανοώντας καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους, η καθημερινότητά μας γίνεται ολοένα και πιο ανθρώπινη, λιγότερο επώδυνη, όσα κι αν είναι τα αναπόφευκτα προβλήματα της ζωής.

Χριστίνα Αρνή

Ημερομηνία καταχώρησης: 8.3.2007