Αραβόσιτος PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Το φαρμακείο της φύσης
Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2007 03:36
Zea mais, κοινώς Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι, αυτό το γνωστό μας δημητριακό έφτασε από την Αμερική τον δέκατο τέταρτο αιώνα και από τότε καλλιεργείται σε όλη την Ευρώπη και σε πολλά άλλα μέρη της Γης, για το άμυλο, τις πρωτεΐνες, τα έλαια και τα σάκχαρα που περιέχει. Στη φυτοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα στίγματα ή στύλους, τα λεγόμενα "μουστάκια", που περιέχουν τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα οποία κόβονται προτού να πέσει η γύρις από τα άνθη και αποξηραίνονται αμέσως στη σκιά.

Τα "μουστάκια" του καλαμποκιού είναι πολύτιμα για την ισχυρή και αβλαβή διουρητική, ηρεμιστική και αντιφλεγμονώδη δράση που έχουν στο ουροποιητικό σύστημα. Είναι αποτελεσματικά σε κυστίτιδες, σε φλεγμονές των νεφρών, σε νεφρολιθιάσεις (πέτρες στα νεφρά), σε κολικούς νεφρών, ρευματισμούς ακόμα και σε ουρική αρθρίτιδα. Είναι πολύ σημαντική η δράση τους και σε μολυσματικές ασθένειες, διότι καθαρίζει τον οργανισμό βαθειά, αποβάλλει τις τοξίνες και έτσι η καρδιά και το συκώτι λειτουργούν καλύτερα. Τελικά βελτιώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Συμβουλές

Αν θέλετε να καθαρίσετε τον οργανισμό σας ή αν θέλετε να χάσετε βάρος βρείτε "μουστάκια" καλαμποκιού από καλό κατάστημα με βότανα ή από φαρμακείο που τα διαθέτει και φτιάξτε έγχυμα. Βάζουμε το φυτό σε βραστό νερό και το αφήνουμε για πέντε λεπτά. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ανά ποτήρι και πίνουμε 4 με 5 ποτήρια την ημέρα.

Αν έχετε το οποιοδήποτε πρόβλημα στα νεφρά η στην κύστη μην διστάσετε, μαζί με την όποια αγωγή του ιατρού σας, να χρησιμοποιήσετε και το έγχυμα αυτό το θαυμαστό. Θα σας ανακουφίσει αποτελεσματικά!

Η φαρμακοποιός σας

Ημερομηνία καταχώρησης: 15.12.2007