Ταχύτητα στους αυτοκινητοδρόμους και επιβάρυνση της ατμόσφαιρας PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Δευτέρα, 21 Μάιος 2007 20:40

Η Γερμανία έχει, όπως ξέρουμε, ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία και πολλούς και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους. Κυκλοφορούν δε σε αυτούς πολλά γρήγορα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, ενώ οι οδηγοί γνωρίζουν συνήθως ποιος είναι ο ασφαλής τρόπος οδήγησης και τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. 'Ολοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν κάποια στιγμή στο να καταργηθούν τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους. 'Ετσι πολλά αυτοκίνητα τρέχουν σταθερά ακόμη και με 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Αν και τα δυστυχήματα δεν είναι πολλά, οι οδηγοί καλούνται τώρα να οδηγούν με μικρότερη ταχύτητα, καθώς οι πολύ υψηλές ταχύτητες συνεπάγονται μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και κατ' επέκταση επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με αέρια του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής τού Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον, ζήτησε να επιβληθεί γενικός περιορισμός ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους, ως μέτρο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Κι εμείς οι 'Ελληνες οδηγοί, ας φροντίσουμε να οδηγούμε πιο οικονομικά κι ας μην τρέχουμε με υπερβολική ταχύτητα χωρίς λόγο. Πολύ περισσότερο που για μας είναι και θέμα ασφάλειας, αφού οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι τόσο... άψογοι από κατασκευαστικής άποψης.

Ημερομηνία καταχώρησης: 21.5.2007