Καροτοσαλάτα δροσερή και αρωματική (4 μερίδες) PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Κυριακή, 19 Απρίλιος 2009 10:47

Υλικά:

1/2 κιλό καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
2 κ. σ. μαϊντανός
2 κ. κ. άνηθος
2 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. κ. κύμινο σκόνη
1/4 κ. κ. πάπρικα
λίγη κανέλα σκόνη
λίγο κόκκινο πιπέρι τριμμένο.

Παρασκευή:

Ψιλοκόβετε τα καρότα και το σκόρδο και τα ψήνετε στον ατμό για 5 λεπτά. Να παραμείνουν τραγανά.
Τα βάζετε σε σαλατιέρα και προσθέτετε το πράσο, τον μαϊντανό και τον άνηθο, όλα ψιλοκομμένα.
Σε μικρό μπωλ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το κύμινο, την πάπρικα, την κανέλα και το πιπέρι.
Περιχύνετε τα λαχανικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Την βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

* Ετοιμάστε τη σαλάτα τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, ή και περισσότερο, για να προλάβουν να αναμειχθούν τα αρώματα.