Το καλό υπάρχει και είναι εδώ! PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2009 13:08

Όσο πιο δύσκολες οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να συλλογιστούμε και να στραφούμε προς το καλό που υπάρχει μέσα μας. Ίσως να έχουμε ξεχάσει αυτό το καλό, όμως υπάρχει και είναι εδώ! Δεν απομένει παρά να το πλησιάσουμε και να το αισθανθούμε.

 

Ο φόβος, το άγχος, κλπ… δεν προσφέρουν χώρο στο καλό που βρίσκεται μέσα μας. Αντίθετα, απομυζούν αυτό το καλό και μας κάνουν να νομίζουμε πως είναι πλέον πολύ μακριά μας. Πάντα έρχεται η στιγμή που, καθώς προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε την μέχρι τώρα ζωή μας, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε πολύ πλούσιοι ή πολύ φτωχοί σε καλό, ανάλογα με τον προσανατολισμό του χαρακτήρα μας και τις διάφορες αντιλήψεις που διατηρούμε. Πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουμε, και κυρίως να θέλουμε να γνωρίσουμε, αυτό το καλό που υπάρχει μέσα μας, όλα δηλαδή τα στοιχεία και τις ποιότητες που έχουμε και που, αν τις διαχειριστούμε έλλογα, θα λειτουργήσουν προς όφελος της προσωπικής μας ανάπτυξης, κι αργότερα και της συλλογικής.

 

Όλα αυτά για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται βούληση και εργασία, γι’ αυτό και αν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την μεγάλη μας ανάγκη να δούμε και να βιώσουμε την ζωή μας μέσω και δια του καλού που υπάρχει μέσα μας, τα σύννεφα που σκεπάζουν σήμερα τον ουρανό μας, όχι μονάχα δε θα φύγουν, αλλά θα συνεχίζουν να πυκνώνουν.