Βιβλίο
Δον Μιγκέλ Ρούιζ & Δον Χοσέ Ρούιζ, Η Πέμπτη Συμφωνία. Διόπτρα, 2010. PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 23:22

Στις Τέσσερεις Συμφωνίες μας αποκαλύπτεται, με έναν κατανοητό τρόπο, το πώς ξεχνάμε την έµφυτη σοφία µας, λόγω της εκπαίδευσής μας, για την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Οι αρχές των Τεσσάρων Συμφωνιών αγγίζουν την καρδιά όλων των ανθρώπων. Αυτές είναι: Να είσθε ορθοί στη χρήση του λόγου σας, μην παίρνετε τίποτε προσωπικά, μην κάνετε υποθέσεις και να δίνετε πάντα τον καλύτερό σας εαυτό.

Τώρα, µας προσφέρεται µια καινούρια συμφωνία, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή µας, στον προσωπικό µας παράδεισο. Είναι η Πέμπτη Συµφωνία, η οποία µας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τη δύναµη του αληθινού µας εαυτού και να ανακτήσουµε την αυθεντικότητα µε την οποία γεννηθήκαμε. Το αποτέλεσμα της εξάσκησης της Πέμπτης Συμφωνίας είναι η πλήρης αποδοχή του εαυτού και όλων των ανθρώπων.

Περισσότερα...
 
Χόρχε Μπουκάι, Ο δρόμος της ευτυχίας, Φύλλα Πορείας IV, Opera 2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 22:38

Κατά την περίοδο του καλοκαιριού συνηθίζουν οι περισσότεροι να διαβάζουν κάποια βιβλία.

Ένα ωραίο βιβλίο, για καλό και ευτυχισμένο καλοκαίρι, είναι “ο  δρόμος της ευτυχίας”!

Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου μας  λέει :  “Η αναζήτηση της ευτυχίας δεν είναι απλώς δικαίωμα ορισμένων είναι, κατά τη γνώμη μου, φυσική υποχρέωση όλων”. 

Υπάρχει σίγουρα μια πορεία ευτυχίας που μπορεί με πολλούς τρόπους να είναι μοναδική ! Να εξερευνήσουν οι άνθρωποι την πνευματική τους σχέση με την ίδια τους τη ζωή, απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και εξαρτήσεις και να ζήσουν με βάση αυτή τη σχέση!

 

 

Περισσότερα...
 
Στέλιου Ράμφου, Time out. Η ελληνική αίσθηση του χρόνου, Εκδόσεις Αρμός, 2012. PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012 11:50

 Ο χρόνος άλλοτε τρέχει, άλλοτε κυλά και μερικές φορές σταματά. Τον μετράμε, τον χάνουμε και συχνά θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο. Ο χρόνος μοιάζει  κάτι τόσο φυσικό ώστε συνήθως ξεχνάμε πόσο παράξενη είναι αυτή η έννοια.

Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο χρόνος είναι ένα μόνο πράγμα, ωστόσο μπορούμε να πάρουμε διαφορετικές πτυχές του χρόνου και να τις διαχειριστούμε ξεχωριστά από τις υπόλοιπες.

«Χωρίς την εμπειρία του χρόνου τα βιώματα που έχουν οι άνθρωποι είναι ασυνεχή, είναι διασπασμένα. Δεν μπορούν να διαθέτουν εκείνη την συνοχή και την συνέχεια που επιτρέπει στοχεύσεις και που καθιστά εφικτά τα αποτελέσματα. Όταν δεν υπάρχει εμπειρία του χρόνου συμβαίνει αυτό που συμβαίνει με ανθρώπους που ζουν σε εσωτερική διάσπαση και δεν μπορούν ούτε μέσα τους ούτε έξω να στοχεύσουν με μεγάλη καθαρότητα και αποτελεσματικότητα».

«Πρέπει να βρούμε την εσωτερική αίσθηση της διάρκειας του χρόνου, γιατί ο τρόπος με τον οποίο τελικά εισπράττουμε το χρόνο είναι εκείνος ο οποίος διαμορφώνει και  οργανώνει την σταθερότητα της συνειδήσεώς μας.  Διασπασμένη σχέση με το χρόνο σημαίνει διαταραγμένη συνείδηση, επομένως εξαιρετικά δύσκολη σχέση με την πράξη και με τις αποφάσεις».

«Όλες οι κοινωνίες που είχαν πολύ αδύνατη σχέση με το χρόνο, ήταν καθηλωμένες και στατικές, κατέρρεαν. Άρα χρειάζονται εκσυγχρονισμούς… Οι εκσυγχρονισμοί είναι προσπάθειες εισόδου στο χρόνο και αποδοχής της κινήσεως και της αλλαγής.

Περισσότερα...
 
Ρόμπερτ Φίσερ, "Ο ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία", εκδόσεις "Opera", 2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2012 22:23

Είναι άραγε απαραίτητες οι πανοπλίες εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που ο άνθρωπος θέλει να καλυφθεί απέναντι σε έναν μεγάλο φόβο ή σε μια μεγάλη αδυναμία του;

Η Ιπποσύνη έχει σημαδέψει θετικά και αρνητικά ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του Δυτικού κόσμου που καλύπτει περίπου 10 αιώνες. Μια περίοδο που χρειάζονταν οι σιδερόφρακτοι ιππότες για να παλέψουν με πραγματικούς και φανταστικούς κινδύνους. Το ιδεώδες που αρχικά κρυβόταν κάτω από την πανοπλία σταδιακά ξεχάστηκε και έμεινε η πανοπλία να σκεπάζει την ιδέα του πολέμου και της κατάκτησης που σαν αποτέλεσμα είχαν ένα κόσμο λαβωμένο, ματωμένο, πονεμένο να τρομάζει στην θέα της πανοπλίας καθώς δεν γνωρίζει αν κρύβει τον φίλο ή τον εχθρό. Σε αυτό τον πληγωμένο κόσμο, μάλλον, δεν είναι απαραίτητες πια οι πανοπλίες, αλλά είναι αναγκαίο το φιλικό και θεραπευτικό άγγιγμα του χεριού της Αγάπης. Βρισκόμαστε πια σε μια εποχή που ενώ το νόημα της ζωής παραμένει σταθερό, όπως και πριν από 2000 χρόνια, στην Αγάπη, πρέπει ο άνθρωπος να αλλάξει την αντιμετώπιση και τον τρόπο αναζήτησης και βιώματος του νοήματος της ζωής.

Μια άποψη μάς δίνει ο Ρόμπερτ Φίσερ στο βιβλίο του: Ο ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία.  

 

 

 
Ervin Laszlo, "Κοσμική αλλαγή 2012", Εκδόσεις Έσοπτρον, 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2012 20:37

 

Το βιβλίο "Kοσμική αλλαγή 2012" αποτελεί ένα πρακτικό και περιεκτικό βιβλίο συνειδητής αλλαγής. 

Ο Dr. Ervin Laszlo αναλύει τα προβλήματα που οδηγούν τον σημερινό κόσμο στην κατάρρευση και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε, ως άτομα, ως μέλη μιας χώρας, ως στελέχη επιχειρήσεων και παράγοντες της οικονομίας, ως μέλη της ανθρώπινης κοινότητας και, πάνω από όλα, ως ανθρώπινα όντα προικισμένα με έλλογο στοιχείο, καλώντας μας να συντονιστούμε με την επικείμενη Kοσμική Aλλαγή.

Πώς η νέα επιστημονική πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή εμάς και τον κόσμο μας;

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι ενορατικές σκέψεις και απόψεις πνευματικών δασκάλων, επιστημόνων και οραματιστών οικονομολόγων. Κλιματικές αλλαγές, πολυεθνικές επιχειρήσεις, βιομηχανοποιημένη κοινωνία. Η ανθρωπότητα οφείλει να μεταμορφωθεί για να επιβιώσει.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL