Η επανάχρηση νερού λύση για την λειψυδρία PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009 23:18

Μια λύση για τη λειψυδρία που συμβαδίζει με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση νερού αποτελεί η επανάχρηση νερού. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το νερό που προκύπτει ως τελικό προϊόν από τους βιολογικούς καθαρισμούς αστικών - και όχι μόνο – λυμάτων, χρησιμοποιείται για πότισμα πάρκων ή άρδευση καλλιεργειών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών αλλά και ο συνεχής έλεγχος του νερού που προορίζεται για επανάχρηση.

Περισσότερα...
 
Αυξάνονται οι προσφορές του κοινού για την φιλανθρωπία στην Βρετανία* PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009 23:09

Η προθυμία του κοινού στην Βρετανία να ενισχύει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις δεν έχει μειωθεί παρά την οικονομική κρίση. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία βρετανικού ινστιτούτου, ενώ όπως ανέφερε η Ένωση Ευχετήριων Καρτών της Βρετανίας, η αξία των φιλανθρωπικών δωρεών μέσω τραπεζικών καρτών αναλήψεων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2009 σημείωσε άνοδο κατά 24%, σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2008.

Περισσότερα...
 
Απόσυρση πισίνας – γιατί όχι; PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009 13:52

Όποιος έχει ανέβει στον Λυκαβηττό πριν τη δύση του ήλιου, θα έχει παρατηρήσει ότι σε αρκετές βεράντες διαμερισμάτων στο Κολωνάκι υπάρχουν πισίνες. Λίγο η ανάγκη για μια βουτιά το καλοκαίρι, λίγο η όμορφη αίσθηση που έχει κανείς όταν κάθεται δίπλα στο νερό, λίγο η μόδα, οδήγησαν στην εγκατάσταση πισίνας σε πολυκατοικίες.Οι πισίνες αυτές είναι μικρές και δεν προσφέρονται για κολύμπι, ενώ έχουν πολύ μεγάλα έξοδα συντήρησης. Επίσης συνεπάγονται  μεγάλη κατανάλωση νερού, που για την άνυδρη εποχή μας συνιστά πολυτέλεια, αν όχι πρόκληση. Τέλος, το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανσή τους εξατμιζόμενο προκαλεί ένα αίσθημα ακόμη μεγαλύτερης ζέστης.

Περισσότερα...
 
Η εφαρμογή των εναλλακτικών θεραπειών στα ζώα PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2009 10:55

Ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων στην εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών για τα ζώα τους όταν αυτά ασθενούν. Τούτο οφείλεται κυρίως στην εμπειρία που αποκόμισαν μέσα από δικές τους θεραπείες ή καταλήγουν σε αυτές τις μεθόδους όταν η κλασσική κτηνιατρική δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον το κατοικίδιό τους. Ήδη στις ΗΠΑ είναι μεγάλη η τάση να προτιμώνται οι ολιστικές θεραπείες από ό, τι τα χημικά φάρμακα.

Περισσότερα...
 
Η προκατασκευασμένη εικόνα των γεγονότων PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 08:42

Όταν οι δημοσιογράφοι περιγράφουν με τόση λεπτομέρεια γεγονότα που δεν έγιναν, όπως περιέγραψαν την προγραμματισμένη συνάντηση –που, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε- Ερντογάν-Καραμανλή και συνάγουν και αντίστοιχα πολιτικά συμπεράσματα, αυτό σημαίνει ότι και για τα «πραγματικά» γεγονότα, αυτά που έγιναν, υπάρχει μια προκατασκευασμένη εικόνα που έρχονται να την «φορέσουν» σαν κουστούμι και έτσι διαμορφώνεται και η συγκεκριμένη είδηση κάθε φορά.

 

Αλλά, αν οι δημοσιογράφοι περιγράφουν ένα γεγονός που συμβαίνει κάπου, χωρίς να είναι εκεί, αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε όχι απλώς μπροστά σε μια προκατασκευασμένη εικόνα των γεγονότων αλλά και σε προκατασκευασμένα γεγονότα λόγω αυτής της εικόνας…

 
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL