Αισιοδοξία για το μέλλον… PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Σκέψεις
Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2009 20:38

Το άρθρο αυτό που αναφέρεται στα πλεονεκτήματα του θορίου απέναντι στο ουράνιο και δημοσιεύθηκε στο σάιτ μας για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου 2009, επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή την είδηση ότι σε πολλές χώρες οι επιστήμονες πειραματίζονται με σκοπό να καταστήσουν το θόριο βασικό καύσιμο της πυρηνικής βιομηχανίας γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να αντικαταστήσει το ουράνιο με αποτέλεσμα η πυρηνική ενέργεια να γίνει πιο καθαρή, πιο ασφαλής και πιο φτηνή.

 

 

 

 

                                                                            * * *


Περισσότερα...
 
Μικρή προσωπική ιστορία… PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Κοινωνία
Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2009 12:09
(Αντί επιλόγου Χριστουγέννων, αντί προλόγου για το Νέο Έτος…). 

Πρέπει να ήταν Οκτώβριος όταν άρχισαν να καταφθάνουν σωρηδόν τα μηνύματα στον υπολογιστή μου κατά του εμβολιασμού για τη νέα γρίπη. «Το παιχνίδι είναι στημένο», διαλαλούσαν με τον τρόπο τους άρθρα, πραγματικά και πλαστά βίντεο, φίλοι και γνωστοί. Την ίδια στιγμή, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα μάς προέτρεπαν να εμβολιαστούμε δια στόματος δημοσιογράφων και γιατρών. Και οι διαφωνίες μεταξύ αδαών έδιναν κι έπαιρναν. Ανησυχία, φόβος, αμφιβολία. Ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ οπαδών και πολέμιων του πολυσυζητημένου εμβολίου βρισκόταν σε εξέλιξη και εντεινόταν, ενώ οι πληροφορίες και οι απόψεις περί νέας γρίπης πολλαπλασιάζονταν στα εισερχόμενα του υπολογιστή. Μαζί με τις πληροφορίες αυξανόταν και το δηλητήριο της δυσπιστίας ανάμεσα στους ανθρώπους, δηλητήριο πολύ πιο επικίνδυνο και πικρό από ιούς και εμβόλια: Κάποιοι – οι μεν ή οι δε- μας λένε ψέματα. Κάποιοι –οι μεν ή οι δε- παίζουνε παιχνίδια!

 
Περισσότερα...
 
Η αξία του καθενός μας και οι συγκρίσεις της αξίας μας PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Σκέψεις
Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2009 11:56
Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε αξία (και χρησιμότητα)∙ έχουμε και πολλή μάλιστα ο καθένας μας. Το πρόβλημα είναι όλα αυτά που την εμποδίζουν να εκδηλωθεί και πιο πολύ ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε. 
Περισσότερα...
 
Η ενέργεια της προσοχής χτίζει τον κόσμο μας PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Σκέψεις
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2009 14:07

 

 

(Με αφορμή το άρθρο Η δράση μας μέσα στις αρνητικές συνθήκες).

Αυτό στο οποίο εστιάζεται ιδιαίτερα η προσοχή μας μεγεθύνεται, εξαπλώνεται, κατακτά χώρο, γίνεται ο κόσμος μας.

Τελικά, υπάρχει ό, τι προσέχουμε.

Έτσι φτιάχνουμε τον κόσμο μας.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ξεκινήσουμε να τον αλλάζουμε…

 
Περισσότερα...
 
Με αφορμή την Κοπεγχάγη PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Κοινωνία
Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2009 12:13
Ο άνθρωπος και η Φύση, ένα ζήτημα που ακολουθώντας την κυκλική διαδρομή βρίσκεται συνέχεια στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος αλλά και της αδιαφορίας των ανθρώπων. Μια σχέση που, όπως όλες οι ανεκπλήρωτες και ανολοκλήρωτες σχέσεις, κινείται ανάμεσα στο μίσος και την αγάπη, το πάθος και την αδιαφορία, την φιλία και την αντιπαλότητα. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο άνθρωπος θα πάψει να κοιτάζει στην ανομοιότητα της μορφικής Φύσης και θα αντιληφθεί την ενότητα και την μοναδικότητα της ουσιαστικής και αληθινής Φύσης και της φύσης των πραγμάτων.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL