Οι μετρήσεις της διαφθοράς PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2009 00:30
Πιο "βρώμικη" είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας καθώς τα πρόσφατα σκάνδαλα επιδείνωσαν την εικόνα της χώρας μας και οδήγησαν σε υποβιβασμό στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, δεν έχουν υπάρξει επαρκείς προσπάθειες πάταξης της διαφθοράς, ενώ σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης. Για όλους αυτούς τους λόγους, η βαθμολογία της Ελλάδας τo 2009 υποχώρησε στο 3,8 από 4,7 που ήταν πέρυσι στην Κατάταξη Αντιλήψεων για τη Διαφθορά (Corruption Perceptions Index).  

Περισσότερα...
 
Οργώνοντας με Άνθρακα PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2009 11:02

Αγρότες στον Καναδά, την Αυστραλία και σε περίπου 100 φάρμες σε ολόκληρο τον κόσμο, δοκιμάζουν μια νέα ιδέα που φαίνεται να μπορεί να προσφέρει πολλά.

 

Αποφάσισαν να τροποποιήσουν τις εξατμίσεις των τρακτέρ που χρησιμοποιούν για τις γεωργικές τους εργασίες και να ψύξουν τα καυσαέρια που παράγονται από τις ντιζελοκίνητες μηχανές τους, προκειμένου να οδηγήσουν τα αέρια αυτά μέσα στο έδαφος.

Περισσότερα...
 
Στέβια αντί για ζάχαρη PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2009 10:57

Εσείς με πόση στέβια πίνετε τον καφέ σας; Δεν βάζετε στέβια στον καφέ; Σε λίγο μπορεί και να βάζετε.

 Η στέβια είναι ένα φυτό που μας έρχεται από τη Λατινική Αμερική και καλλιεργείται συστηματικά σε διάφορες χώρες, όπως ο Καναδάς και η Ιαπωνία, ενώ δοκιμάζεται στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και από το 2008 στην Ελλάδα. Το φυτό αυτό δεν έχει καθόλου απαιτήσεις σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα και χρειάζεται τη μισή περίπου ποσότητα νερού σε σύγκριση με τα καπνά.
Περισσότερα...
 
Μαγνητικές τομογραφίες και επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009 14:24
Ο Κρίστοφερ ντε Τσάρμς νευρο-επιστήμονας και εφευρέτης ερευνά μία νέα μέθοδο χρήσης της μαγνητικής τομογραφίας. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο γιατρός και ασθενής μπορούν να δουλεύουν μαζί ώστε να εντοπίζουν την ακριβή περιοχή που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια μίας κίνησης ή μίας αίσθησης (π.χ. χρόνιος πόνος) και με αυτή την εικόνα και μέσω οραματισμού να επανα-προγραμματίζουν τον εγκέφαλο αλλάζοντας την αντίδρασή του στο συγκεκριμένο ερέθισμα.  
Περισσότερα...
 
Εκστρατεία ­­διάσωσης των δελφινιών στην Ιαπωνία PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009 14:07
The cove” (το λιμανάκι): έτσι τιτλοφορείται ένα ντοκιμαντέρ που αφορά την τύχη των δελφινιών στην Ιαπωνία. Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε κάτι ειδυλλιακό, το θέμα του ντοκιμαντέρ αλλά και η αναστάτωση που έχει προκαλέσει μόνο ειδυλλιακά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν…
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL