Πρόγραμμα αειφορικής διαχείρισης των ελληνικών νησιών PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Πέμπτη, 28 Μάιος 2009 17:12

Το δίκτυο ΔΑΦΝΗ είναι ένα πρόγραμμα, που, σε αντίθεση με τη λογική της τσιμεντοποίησης και της άνευ όρων τουριστικής ανάπτυξης, επιδιώκει να προωθήσει στα νησιά της Ελλάδας την ιδέα της αειφορίας και του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, τα νησιά της χώρας καλούνται στα πλαίσια αυτού του προγράμματος να υλοποιήσουν δράσεις που να προστατεύουν το περιβάλλον και να ενισχύουν την πολιτιστική δημιουργία.

Περισσότερα...
 
Οι συνέπειες της παρατεταμένης έλλειψης ύπνου PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 21 Μάιος 2009 09:01

Άρθρο του περιοδικού Slate, ασχολείται με το εξής ερώτημα: Μπορεί η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου να προκαλέσει θάνατο;

 

Οι πρόσφατες καταγγελίες για τα βασανιστήρια των φυλακισμένων στο Γκουαντάναμο, που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν και την τεχνητή και παρατεταμένη έλλειψη ύπνου, αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

 
Περισσότερα...
 
Η προστασία των ζώων στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 07 Μάιος 2009 10:23

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ίσως τον αρκουδιάρη που, σέρνοντας στους δρόμους των πόλεων μια αρκούδα από έναν χαλκά, της χτυπούσε το τύμπανο κι αυτή σηκωνόταν στα δυο της πόδια. Πέρασαν κάποια χρόνια από τότε και  αυτό το θέαμα είναι πια παρελθόν, όπως και η εκπαίδευση των άτυχων αρκούδων, η οποία ήταν ουσιαστικά ένα βασανιστήριο πάνω σε πυρωμένο μέταλλο.

Περισσότερα...
 
“Χρειάζεται σχεδιασμός που να κοιτάξει πέρα από τις επιπτώσεις της κρίσης”… PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2009 17:49
Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχείρισης Προσωπικού που καταρτίστηκε με βάση έρευνα μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σχετικά με το πώς διαχειρίζονται τους ανθρώπους τους στη σημερινή κρίση υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να υπάρχει «στρατηγικός σχεδιασμός, που να κοιτάξει πέρα από τα άμεσα γεγονότα και τις άμεσες επιπτώσεις της κρίσης».
Περισσότερα...
 
Περισσότερα τα μικρόβια από τα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα… PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2009 17:45

Οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και χρόνια να μετρήσουν με ακρίβεια τα κύτταρα που αποτελούν το ανθρώπινο σώμα. Οι αριθμοί που προτείνουν, κυμαίνονται από τα 10 έως και τα 100 περίπου τρισεκατομμύρια κύτταρα. Παρ’ όλες ωστόσο τις μεταξύ τους διαφωνίες, υπάρχει κάτι στο οποίο οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν: Τα βακτήρια και τα μικρόβια που φιλοξενούνται μέσα στο ανθρώπινο σώμα, είναι από 10 έως 20 φορές περισσότερα από τα κύτταρά του. Κάποιος ερευνητής μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εάν ένας εξωγήινος μελετούσε την ανθρωπότητα, θα την χαρακτήριζε ως μια τεράστια αλυσίδα «ξενοδοχειακών μονάδων για μικρόβια»!

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL