Βήχιο (Τουσιλάγκο-Tussilago farfara, χαμόλευκα) PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Το φαρμακείο της φύσης
Τρίτη, 18 Μάιος 2010 09:45

      

 

Αυτό που διώχνει το βήχα! Αυτή είναι η μετάφραση της λέξης tussilago στα λατινικά!!!

       

      Πολύ νωρίς την Άνοιξη, όταν η Γη φαίνεται ακόμα σιωπηλή, σε ορεινά, υγρά ηλιόλουστα μέρη, αναδύεται με θάρρος από το έδαφος, από ένα πολυετές ρίζωμα, ένας μικρός βλαστός που φθάνει το πολύ τα 30 εκατοστά.  Καλυμμένος με πρασινοκκόκινα λέπια, εμφανίζει τελικά στην άκρη του ένα κίτρινο ανθάκι με πολύ λεπτά και πυκνά πέταλα! Αργότερα,  όταν πια το άνθος πεθάνει για να δώσει την θέση του στο σπόρο, φυτρώνουν τα φύλλα πάνω σε ένα μακρύ μίσχο το καθένα, μεγάλα, πλατιά, σκούρου πράσινου χρώματος με λευκό χνούδι στην κάτω πλευρά τους. Αυτό είναι το τουσιλάγκο!

 
Περισσότερα...
 
Το καλό, το κακό και το πραγματικό PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 22:20

Πώς θα δούμε αυτό που συμβαίνει; Ως καλό, ως κακό ή ως πραγματικό;

Με το καλό ίσως χαρούμε, με το κακό ίσως λυπηθούμε,

με το πραγματικό μπορούμε να μάθουμε…

 
Είναι η απαισιοδοξία ρεαλισμός; PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 22:04

Αν, στην προσπάθειά μας να φανούμε ρεαλιστές γινόμαστε απαισιόδοξοι, ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα όσο κι αυτοί που παρασύρονται από την υπερβολική τους αισιοδοξία. Το θετικό και το αρνητικό συνυπάρχουν και εναλλάσσονται ισορροπημένα στη ζωή.  

 
Κισσός (Hedera helix) PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Το φαρμακείο της φύσης
Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 11:15

Καμαρώνω τον Κισσό. Αυτή η τάση του να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά με γοητεύει. Προσπαθεί να βρει φως! Χρειάζεται όμως βοήθεια, υποστήριξη - και ποιος δεν χρειάζεται εδώ που τα λέμε! Πάντως δεν είναι παράσιτο, απλώς χρησιμοποιεί τα δένδρα η ό, τι άλλο, μάντρες, πέργκολες κ.λπ., για να στηριχτεί με τις εναέριες ρίζες του και να αναρριχηθεί. Τα φύλλα του έχουν βαθύ σκούρο πράσινο χρώμα και είναι τρίλοβα η πεντάλοβα. Ο κορμός, αρχικά τρυφερός καθώς μεγαλώνει γίνεται ξυλώδης και δυνατός. Ανθίζει, παραδόξως, το φθινόπωρο και τα άνθη του, πράσινοι θύσανοι, μεταμορφώνονται τον χειμώνα σε ένα μπουκέτο από μαύρες (προσοχή τοξικές)  μπιλίτσες, τους καρπούς.

Περισσότερα...
 
Ο στόχος και το σήμερα PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 00:06

 

Το θέμα του σήμερα δεν είναι να φτάσεις στον στόχο∙  το θέμα του σήμερα είναι να αποκολληθείς από την αρχική θέση, να μην είσαι στάσιμος.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL