Σεβασμός στο δανεισμένο βιβλίο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2007 20:58

Σέβομαι τον ιδιοκτήτη του δανεισμένου βιβλίου, αλλά και το βιβλίο αυτό καθαυτό, σημαίνει το επιστρέφω στην κατάσταση που το παρέλαβα.

-Φροντίζετε πάντα να μην σημειώνετε επάνω στο βιβλίο,

-να μην τσακίζετε τις σελίδες του (οι σελιδοδείκτες κάνουν εξαιρετική δουλειά) και

-να το προστατεύετε από την φθορά. Στο τελευταίο μπορεί να βοηθήσει, αν το ντύσετε με μεμβράνη (wrap) για τα τρόφιμα. Έτσι θα αποφύγετε να το λερώσετε με δαχτυλιές και να επιταχύνετε την φθορά του εξωφύλλου.

Να θυμάστε ότι τα βιβλία είναι μια πολύτιμη πνευματική περιουσία, που καλό είναι να μοιράζεται με πολλούς αναγνώστες. Δανείζετε τα βιβλία σας, αλλά και χαρίζετε βιβλία. Το καλό βιβλίο είναι ανεκτίμητη συντροφιά!

 
Κέικ μήλου PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2007 10:58
Υλικά:

3 κούπες αλεύρι (μπλέ)
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού βανίλια 3 αυγά

3 κούπες κομμένα κομματάκια μήλο
1 κούπα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι μπαχάρι

Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη το ταψί για κέικ και το αλευρώνουμε ελαφριά.

Αναμειγνύουμε τα πρώτα 7 υλικά μαζί για 3 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Μέσα στην ζύμη αυτή προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.


Τζίνα Ντάκγουορθ



 
Πώς να αποξηράνετε φρέσκα μανιτάρια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2007 10:57
Τα μανιτάρια έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες κυρίως μεταλλικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Έχουν ελάχιστες θερμίδες, δεν περιέχουν χοληστερόλη, λίπη και νάτριο. Όταν τα αγοράζετε φρέσκα είναι τυλιγμένα σε μεμβράνη. Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα εάν τους αφαιρέσετε την μεμβράνη.

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι για να τα αποξηράνετε αφού τα πλύνετε και τα κόψετε σε φέτες:

1ος τρόπος: Τοποθετήστε τα σε ταψί και αφήστε τα για 48 ώρες στον ήλιο. Προσοχή: το βράδυ να τα βάζετε μέσα στο σπίτι σε μέρος που δεν είναι υγρό. Όταν ξεραθούν τοποθετήστε τα σε σακούλα τροφίμων και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

2ος τρόπος: βάλτε τα σε πολύ χαμηλό φούρνο, δηλαδή σε θερμοκρασία μικρότερη των 40o και αφήστε τα για περίπου μισή-μία ώρα, ή έως ότου ξεραθούν. Όταν κρυώσουν τοποθετήστε τα σε σακούλα τροφίμων και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Τα αποξηραμένα μανιτάρια στο μαγείρεμα επανακτούν το μέγεθός τους και όλο το άρωμά τους.

Ημερομηνία καταχώρησης: 1.3.2007

 
Τυρόπιτα φύλλου PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2007 10:56
Υλικά:

1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
1 πακέτο φύλλο
3 αυγά
πιπέρι
1 κουτάλι σούπας κορνφλάουερ
1 φλυτζάνι του καφέ γάλα
1 πακέτο μαργαρίνη

Παρασκευή:

Λιώνουμε την μαργαρίνη και αλείφουμε ένα-ένα τα φύλλα τοποθετώντας τα το ένα πάνω από το άλλο.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά -θρυματισμένη φέτα, αυγά, πιπέρι, κορνφλάουερ και γάλα.

Βάζουμε το μίγμα πάνω από τα φύλλα και ρολάρουμε σε μπαστούνι ξεκινώντας από την πιο μακριά μεριά.

Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1.5 - 2 ώρες. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες -δίνει περίπου 20 - 22. Μπορούμε να βάλουμε τις φέτες ξανά στην κατάψυξη για να χρησιμοποιηθούν αργότερα, αλλιώς τις ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τζίνα Ντάκγουορθ

Ημερομηνία καταχώρησης: 15.2.2007

 
Ανοίγω φύλλο! PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2007 20:59
Για λόγους υγιεινής, καθαριότητας αλλά και ευκολίας, "ντύστε" με μεμβράνη (wrap) το τραπέζι της κουζίνας, ή τον πάγκο εργασίας, για να ανοίξετε φύλλο για τις πίττες σας, ή να απλώσετε και να "δουλέψετε" οποιαδήποτε ζύμη.'Οταν ολοκληρώσετε την εργασία σας, απλώς μαζεύετε την μεμβράνη και ο χώρος παραμένει καθαρός.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL