Η "μαγική σόδα" PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2006 21:02
Ημερομηνία καταχώρησης: 28.12.2006

Η μαγειρική σόδα μπορεί να μας απαλλάξει από τις δυσάρεστες και επίμονες μυρωδιές. Αν έχετε γάτα σαν κατοικίδιο, ξέρετε ότι η λεκάνη της τουαλέτας της μέσα στο σπίτι δεν έχει καθόλου ευχάριστη οσμή. Εκτός, λοιπόν, από το να την καθαρίζετε καθημερινά, με το γνωστό τρόπο, μπορείτε να μειώσετε αισθητά την κακοσμία ανακατεύοντας την άμμο με δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Με το ίδιο προϊόν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κακοσμία του εσωτερικού των πολυφορεμένων παπουτσιών. Τοποθετείστε μια κοφτή κουταλιά της σούπας σόδα στον πάτο των παπουτσιών και αφήστε τα στον ήλιο για αρκετή ώρα. Μετά τινάξτε τη σόδα και φορέστε τα άφοβα. Επαναλάβετε τη διαδικασία όποτε εσείς κρίνετε ότι χρειάζεται.

Με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας σόδα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό μπορείτε να πλύνετε το εσωτερικό του ψυγείου σας μετά την απόψυξη. Οι μυρωδιές από τα τρόφιμα θα εξαφανιστούν. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύδι με νερό.
 
Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και μανιτάρια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2006 10:51
Υλικά (6 μερίδες):

6 φιλέτα από το στήθος του κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και χωρίς κόκαλο)
12 λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
100 γρ. μυζήθρα ανάλατη ή μανούρι ή ανθότυρο
1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1/2 ποτήρι κρασί
6 φύλλα βασιλικού
αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή:

Λιώνετε με το πιρούνι το τυρί και αλατοπιπερώνετε. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και το βασιλικό και ανακατεύετε με το τυρί.

Ανοίγετε μια "τσέπη" κατά μήκος του κάθε φιλέτου και την γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε. Κλείνετε την σχισμή με οδοντογλυφίδες.

Σε τηγάνι βάζετε λίγο από το λάδι, που είχαν οι ντομάτες. Το ζεσταίνετε και τηγανίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν και εσωτερικά.

Βγάζετε τα φιλέτα και τα διατηρείτε ζεστά.

Προσθέτετε λίγο λάδι ακόμη στο τηγάνι, την σάλτσα ντομάτας και το κρασί. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια σε φετούλες και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Βράζετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά,(όχι περισσότερο γιατί γίνονται σαν λάστιχο).

Σερβίρετε τα φιλέτα με την σάλτσα μανιταριών.

* Συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι και πίνετε κρασί λευκό, ή ελαφρύ κόκκινο, το ίδιο που βάλατε στη σάλτσα.

Ημερομηνία καταχώρησης: 28.12.2006


 
Μακαρόνια "γκρατιναρισμένα" PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2006 10:50
Υλικά:

350 γρ. μακαρόνια χοντρά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. τυρί ροκφόρ ή 200 γρ. τυρί σε κρέμα
1 κολοκύθι πλυμένο, χωρίς την ψίχα του και κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
2 - 3 (αναλόγως το μέγεθός τους), αυγά χτυπημένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ. σ. βούτυρο
3 1/2 κ. σ. αλεύρι
400 γρ γάλα
100 γρ τυρί τριμένο (παρμεζάνα ή άλλο της αρεσκείας μας)
2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

Παρασκευή:

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό πυρέξ. Προσθέτουμε από πάνω τα κομμένα κολοκύθια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε έως το μίγμα να ομογενοποιηθεί και να πήξει. Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και κατόπιν τα χτυπημένα αυγά στα οποία έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα μακαρόνια και φροντίζουμε να "βραχούν" όλα. Πασπαλίζουμε τέλος με το τριμμένο τυρί και την φρυγανιά και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 30 λεπτά.

Ν. Γ.

Ημερομηνία καταχώρησης: 19.12.2006


 
Κοτόπουλο πανέ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2006 10:47
Ημερομηνία καταχώρησης: 22.11.2006

Υλικά:

10 ποδαράκια από κοτόπουλο ή 5 στήθη κομμένα στη μέση
6 λεμόνια, στυμμένα
1 1/2 κούπα γαλέτα
1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

Στίβουμε τα λεμόνια και βάζουμε το ζουμί τους σε ένα ρηχό μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε την γαλέτα, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Πλένουμε το κοτόπουλο. Το μουσκεύουμε στο ζουμί από τα λεμόνια και μετά το ρίχνουμε στην γαλέτα για να παναριστεί ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε πυρέξ. Παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το πατάμε ελαφριά από πάνω για να «καθίσει» η γαλέτα. Αν έχει μείνει λίγο λεμόνι το ρίχνουμε προσεχτικά στις άκρες για να μην φύγει η γαλέτα.

Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμών μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Σερβίρεται με πιλάφι φρούτων

Τζίνα Duckworth
 
Για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2006 21:09
Μην ξεχνάτε να τοποθετείτε εφημερίδα στον πάτο του δοχείου απορριμάτων. Μ' αυτόν τον τρόπο γλυτώνετε από τα ενοχλητικά υγρά που συνήθως ακολουθούν την πορεία σας προς τον δημόσιο κάδο. Αν παρ' όλα αυτά συμβεί το "ατύχημα", φροντίζετε πάντα να καθαρίζετε τους κοινόχρηστους χώρους που, άθελά σας, λερώσατε. Είναι θέμα υγιεινής, αισθητικής και σεβασμού στους συγκατοίκους μας.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL