Επτά ταοϊστές δάσκαλοι PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2005 22:13

Λαϊκό κινέζικο μυθιστόρημα
μετάφραση: Eva Wong
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2005


Οι Επτά Ταοϊστές Διδάσκαλοι είναι ένα εγχειρίδιο Ταοϊστικής Ασκησης που παρουσιάζεται με μυθιστορηματική μορφή. Η πρακτική της αφήγησης ιστοριών είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ανατολή και έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην μετάδοση βουδδιστικών και ταοϊστικών διδασκαλιών.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε κατά το διάστημα της δυναστείας των Μίνγκ (1368-1644) και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα στον κινεζικό λαό. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι άγνωστος.

Οι Επτά Ταοϊστές Διδάσκαλοι αποτελούν στην ουσία μια εισαγωγή στις Ταοϊστικές διδασκαλίες, με άμεσο τρόπο με την μορφή διαλέξεων του δασκάλου των επτά διδασκάλων, Γουάνγκ Τσουνγκ-γιάνγκ, και έμμεσα μέσω των εμπειριών των επτά διδασκάλων που αναζητούν την φώτιση.

Περισσότερα...
 
Ο Σταυρός και το Δισκοπότηρο PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2005 22:10

Robert Ellwood
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2005


Σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα "ο Σταυρός και το Δισκοπότηρο και ό,τι αυτά τα δύο σύμβολα αντιπροσωπεύουν, απευθύνονται σε όσους αισθάνονται να έλκονται από μια πνευματική ζωή στην οποία τονίζονται σύμβολα και γλώσσα συνδεδεμένα με εσωτερικές, θεοσοφικές και αλληγορικές ερμηνείες της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και τα Μυστήρια της Χριστιανικής πίστης".

Η οπτική του βιβλίου δέχεται τις βιβλικές ιστορίες και τα διάφορα δόγματα ως αρχέτυπα και σκεπτομορφές που από μόνες τους έχουν μια ζωή και μια αλήθεια. Η αλήθεια αυτή είναι τις πιο πολλές φορές περισσότερο εσωτερική παρά κυριολεκτική. Ο Ellwood έντεχνα παρουσιάζει μια αληθινά οικουμενική και διαδογματική άποψη για τον εσωτερικό Χριστιανισμό, καθώς στις μέρες μας ο Χριστιανισμός είναι διαιρεμένος σε πολλές σέχτες και σχολές.

Περισσότερα...
 
Προσευχές. Τύποι-κανόνες-μέθοδοι PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:39

Petar Deunov

Εκδόσεις "Κυβέλη"

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συλλογή της άνω των δώδεκα ετών επιμελούς εργασίας του Νέστορα Βέλιοφ  Ηλιέφ στην εγγραφή και παρακολούθηση  των "σημαντικών σημείων" από τον Λόγο του δασκάλου Πέταρ Ντένωφ. Ο Ηλιέφ υπήρξε ένθερμος οπαδός στην εφαρμογή της Διδασκαλίας μέχρι το τέλος της γήινης ζωής του το 1996.



Οσοι αναγνωρίζουν ότι η προσευχή είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την ατομική όσο και για την συλλογική εξέλιξη, θα βρουν σ' αυτό το βιβλίο έναν πολύτιμο θησαυρό με μεθόδους εργασίας, τύπους προσευχής και ασκήσεις που δόθηκαν από τον δάσκαλο Μπεϊνσά Ντουνό (Πέταρ Ντένωφ) στους μαθητές του, προκειμένου να είναι σε θέση να επιλύουν, μέσω της προσευχής και της άσκησης, τα διάφορα προβλήματα που τους απασχολούσαν.

Περισσότερα...
 
Ιατρική της ψυχής PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:37

Marguerite de Surany
Εκδόσεις "Κυβέλη", 3η έκδοση

Είμαστε οι μόνοι αυτουργοί των σφαλμάτων μας. Αυτή είναι μια αλήθεια που στις μέρες μας αρχίζει ολοένα και περισσότερο να συνειδητοποιείται και να γίνεται αποδεκτή από εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Δεν είναι, βέβαια, μια καινούργια αλήθεια, αλλά η αρχαία συνειδητοποίηση και αποδοχή πως η ζωή απαιτεί μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην αναζήτηση των χαρών της Γης και των χαρών του Ουρανού, μιας και ο άνθρωπος ζει ταυτόχρονα χάρη στις γήινες προσόδους και στο οξυγόνο που αναπνέει. Η κινεζική ιατρική, η ιατρική των σοφών και των μανδαρίνων στηρίζεται σ' αυτή την ιδέα.

Κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα, κάθε λόγος, κάθε συμπεριφορά μας μπορεί να τονώσει ή να αποδυναμώσει τον οργανισμό μας, μπορεί να φέρει μέσα μας την ασθένεια ή να μας προσφέρει υγεία και ευεξία. Προκειμένου να καταπραϋνονται οι σκέψεις και να επιτραπεί στην ψυχή να κυριαρχήσει επί του ενστικτώδους σώματος, απαιτείται ένας μόνιμος έλεγχος του εαυτού.

Η συγγραφέας εξετάζει την ασθένεια από την ψυχοσωματική της άποψη, δηλαδή σε ό,τι αφορά το σώμα και την ψυχή. Η περίθαλψη του αιθερικού σώματος πριν το φυσικό σώμα ασθενήσει, αποτελεί μια πραγματικότητα για την ιατρική της Ανατολής που ανέρχεται στην πιο μακρινή αρχαιότητα.

Περισσότερα...
 
Το μικρό βιβλίο της αποτοξίνωσης PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:34


Jane Scrivner

Εκδόσεις "Κυβέλη", 2003, 2η έκδοση 2005


Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο με συμβουλές για το πώς να δώσουμε στο σώμα  και τον νου μας έναν ολοκληρωτικό καθαρισμό.  Η συγγραφέας, ιδρύτρια της Βρετανικής Σχολής Συμπληρωματικών Θεραπειών στην Harley Street, προσφέρει μέσα από τις σελίδες αυτού του μικρού οδηγού τα κλειδιά της αναζωογόνησης, έτσι ώστε να αισθανόμαστε τονωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.



Απλές, ενδιαφέρουσες φυσικές προτάσεις που δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόστος ή χρόνο και αφορούν κάθε σύγχρονο άνθρωπο και κυρίως εκείνον που -για τον όποιο λόγο- έχει εγκλωβιστεί μέσα στα γρανάζια του "δυτικού" τρόπου ζωής.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL