Ριζότο με μυρωδικά Εκτύπωση
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2007 11:03
Υλικά:

200 γρ ρύζι για ριζότο (Arborio)
160 γρ λευκό ξηρό κρασί
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
570 γρ ζωμός λαχανικών
1 μέτριο καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
5 ίνες σαφράν
2 φλιτζάνια βρασμένο αρακά
αλάτι και πιπέρι
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Παρασκευή:

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ρύζι, το κρασί, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και γυρίστε τα μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί. Προσθέστε τον μαϊντανό, την μαντζουράνα, τον ζωμό, τα μανιτάρια, το καρότο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Διαλύστε το σαφράν σε 2 κ.σ. ζεστό νερό και ρίξτε το στο ρύζι. Προσθέστε κατόπιν τον αρακά και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε. Το ριζότο είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

Σημ. Εάν το ρύζι είναι ακόμα λίγο σκληρό και τα υγρά έχουν απορροφηθεί, προσθέστε λίγο βραστό νερό ή ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα.

Νάστια Γιαννοπούλου

Ημερομηνία καταχώρησης: 5.4.2007