Λαχανοντολμάδες με μελιτζάνα Εκτύπωση
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 11:11
Υλικά:

Φύλλα από λάχανο ή αμπελόφυλλα πλυμένα και ζεματισμένα
2 μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι καρολίνα βρασμένο
200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς καβουρντισμένος
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. σταφίδες
Αλάτι και πιπέρι
150 γρ. νερό
150 γρ. κρασί Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κόλιαντρο

Παρασκευή:

Σωτάρετε ελαφρά τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέστε το ρύζι, τον κιμά και τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αναμίξτε. Απλώστε ένα φύλλο λάχανο και βάλτε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο της βάσης του. Διπλώστε το φύλλο αριστερά και δεξιά επάνω στην γέμιση και τυλίξτε σε ρολό. Τοποθετήστε το σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα όπου στον πάτο έχετε φύλλα λάχανου. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει η γέμιση κατά τον ίδιο τρόπο και απλώστε τα ρολά και σε δεύτερη σειρά από πάνω. Προσέξτε να είναι κοντά το ένα με το άλλο για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Περιχύστε το νερό, το κρασί και το λεμόνι και πασπαλίστε με κόλιαντρο. Σκεπάστε με ένα πιάτο τα ρολά και κατόπιν κλείστε την κατσαρόλα. Αφού πάρει μια βράση χαμηλώστε την φωτιά και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο