Μαθητεία: Ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή PDF Εκτύπωση E-mail
Το θέμα είναι... (προηγούμενα) - Αρχείο κειμένων
Παρασκευή, 15 Μάιος 2009 08:56

Η μαθητεία μια έννοια που την περιορίζουμε σε μερικά χρόνια της νεότητας στην πραγματικότητα δεν τελειώνει εκεί, είναι δε η στάση της ζωής η οποία επιτρέπει στον άνθρωπο να προχωρήσει αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων του.

Μήπως η μαθητεία στη ζωή μπορεί να γίνει η απαρχή της λύσης των ανθρώπινων προβλημάτων; 

Σχετικό κείμενο Μαθητεία

 

Έχει καταχωρηθεί ένα σχόλιο:

Οι άνθρωποι από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε από τους προηγούμενους (γονείς), μαθαίνουμε από τους μεγαλύτερους(δασκάλους), μαθαίνουμε από τα βιώματα και τις εμπειρίες μας και ανάλογα ζούμε. Δηλαδή η μαθητεία του ανθρώπου καθορίζει και τον τρόπο ζωής του και την δράση του άρα και την μορφή ζωής των άλλων ανθρώπων. Κατ’ επέκταση καθορίζει τη θέση και τη σχέση του με όλα τα προβλήματα της Φύσης και της Ζωής. Η Φύση είναι ένας μεγάλος δάσκαλος για όλους μας. Μόνο που οι περισσότεροι από μας δε διδασκόμαστε απ' αυτήν (για πολλούς και διάφορους λόγους). Δεν έχουμε καταλάβει πόσο πολύ αλληλένδετοι είμαστε Φύση και άνθρωποι ως προς την επιβίωσή μας αλλά και ως προς την εξέλιξή μας.      

                                     
Παρ’ όλα αυτά επειδή με τη Φύση φτάσαμε '' να μη μιλάμε την ίδια γλώσσα '' , δεν καταλαβαινόμαστε. Οι άνθρωποι όμως μεταξύ μας μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα αρκεί να το θελήσουμε και αυτούς που δούμε να σέβονται τη Φύση και τους ανθρώπους ας τους κάνουμε ''δασκάλους'' μας, για να μας μάθουν πώς αγαπιέται η ζωή και πώς θα της δώσουμε τη συνέχεια που της πρέπει.
Η μαθητεία μας μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή.

 

 Λούλα Ζεφύρου