Πολλά μικρά μυστικά... PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Δευτέρα, 24 Δεκέμβριος 2007 03:42
Οι δυσαρμονικές σκέψεις σημαντικό αίτιο διαταραχών

Ημερομηνία καταχώρησης: 25.9.2006

Τα αίτια των διαταραχών στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά και ποικίλα, όλες όμως οι διαταραχές έχουν δυσμενείς συνέπειες. Η "δυσαρμονία" είναι ένα σημαντικό αίτιο εμφάνισης διαταραχών.

Οι δυσαρμονικές σκέψεις διαταράσσουν το νευρικό σύστημα, τα δυσαρμονικά συναισθήματα διαταράσσουν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και οι δυσαρμονικές δράσεις διαταράσσουν το μυϊκό σύστημα και το σύστημα των οστών.

'Οταν (για παράδειγμα) διαταράσσεται το νευρικό σύστημα, υποφέρουμε διανοητικά, αλλά ακολούθως οι διανοητικές διαταραχές προσβάλλουν το μυϊκό σύστημα και τους πνεύμονες.

Γενικά, για να μην υποφέρουμε, πρέπει να απελευθερωθούμε από τις κατώτερες επιθυμίες και από τις κατώτερες σκέψεις μας.

...........................

Αϋπνία λόγω υπερβολής ενέργειας στον εγκέφαλο

Ημερομηνία καταχώρησης: 15.9.2006

Μια υπερβολή ενέργειας στον εγκέφαλο, μπορεί να μας οδηγήσει στο να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Σ' αυτή την περίπτωση, πρέπει να κάνουμε ασκήσεις με τις οποίες θα κατευθύνουμε την υπερβολή ενέργειας στον εγκέφαλο προς άλλα μέρη του σώματος. Επίσης, πλύσεις των ποδιών με ζεστό νερό για να έλξουμε ένα μέρος του αίματός μας προς τα κάτω, μπορεί να βοηθήσει.

...........................

Δυο πόλοι: εγκέφαλος και στομάχι

Ημερομηνία καταχώρησης: 6.9.2006

Ο εγκέφαλος και το στομάχι είναι οι δύο πόλοι της ζωής μας. 'Οταν πονάει το στομάχι μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι "κάτι δεν πάει καλά" στο κεφάλι μας, "κάτι δεν είναι σε τάξη". 'Οταν έχουμε πονοκέφαλο, επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι το στομάχι μας βρίσκεται σε αταξία.

'Οσο περισσότερο εργάζεται το στομάχι, τόσο λιγότερο εργάζεται ο εγκέφαλος, και αντίστροφα.

...........................

Η αναπνοή ελαχιστοποιεί τον φόβο

Ημερομηνία καταχώρησης: 1.9.2006

'Οποια είναι η σκέψη του ανθρώπου, τέτοια είναι και η αναπνοή του. Κατά την διάρκεια της βαθιάς αναπνοής ελαχιστοποιείται ο φόβος, διότι γίνεται μια διαστολή των τριχοειδών αγγείων που, όταν φοβόμαστε, έχουν συσπαστεί. Η φυσιολογική, ορθή, αναπνοή υπονοεί έναν τρόπο φυσιολογικού αισθάνεσθαι και ορθής σκέψης.

...........................

Το πεπτικό μας σύστημα, οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας

Ημερομηνία καταχώρησης: 24.8.2006

Eνα υγιές πεπτικό σύστημα εξασφαλίζει κι ένα φυσιολογικό σύστημα εγκεφάλου. Εάν αυτά τα δύο συστήματα λειτουργούν καλά, τότε θα λειτουργεί καλά και το αναπνευστικό σύστημα. Η καλή λειτουργία αυτών των τριών συστημάτων επιτρέπει να εκδηλώνονται κατά τρόπο ορθό οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

...........................

Η εξασθένηση της βούλησης και οι ασθένειες

Ημερομηνία καταχώρησης: 13.8.2006

Η εξασθένηση της βούλησης αποτελεί μια συνθήκη για να αρρωστήσουμε. Αυτό το υποστήριζαν όλοι οι μεγάλοι μυημένοι του παρελθόντος. Ενισχύοντας την βούληση, ενισχύουμε ταυτόχρονα και το σώμα μας. Γι' αυτό (υπό μια έννοια) οι ασθένειες, υποστήριζαν, είναι αναγκαίες, προκειμένου να "σκληραγωγηθεί" η βούληση.

...........................

Ημερομηνία καταχώρησης: 29.7.2006

Οταν μέσα μας υπάρχουν δύο αντιτιθέμενα συναισθήματα ή δυο αντιτιθέμενες βουλήσεις, γεννιούνται ασθενικές καταστάσεις στον οργανισμό. Πολλά από τα προβλήματα στην υγεία μας οφείλονται στο πνίξιμο των συναισθημάτων, σε μια "αποχή κατά την εκδήλωση της Αγάπης", όπως υποστηρίζουν όλοι οι μεγάλοι Μυημένοι της ανθρωπότητας. "Ελεύθερη πρόσβαση στην Αγάπη! Μην την φράζετε, μην την σταμάτε!", φωνάζουν... Αλήθεια, ακούει κανείς;

...........................

Ημερομηνία καταχώρησης: 25.7.2006

Σοφοί του παρελθόντος υποστήριζαν πως όλες οι διανοητικές ασθένειες προέρχονται από έλλειψη φωτός. Από έλλειψη "θερμότητας" προέρχονται όλες οι ασθένειες της καρδιάς, ενώ όλες οι ασθένειες της ψυχής προέρχονται από έλλειψη Αλήθειας.

Αυτό που τις περισσότερες φορές λησμονούμε, έλεγαν, είναι ότι οι ασθένειες του φυσικού (ph) πεδίου εμφανίστηκαν κατ' αρχήν στον πνευματικό κόσμο. Γι' αυτό τον λόγο, υποστήριζαν ότι, αν κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε τον αντίποδα της ιδέας που προκάλεσε την ασθένεια μέσα μας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, η ασθένεια θα χαθεί.

...........................

Ημερομηνία καταχώρησης: 20.7.2006

Η μακρόχρονη αφυδάτωση προκαλεί κακή κυκλοφορία, αυξημένη πίεση, νεφρική ανεπάρκεια, δυσπεψία, κλειδώσεις που πονούν, ναυτία, κνησμό, κούραση, άγχος, κατάθλιψη, κατακράτηση υγρών, πονοκεφάλους, ξηρό δέρμα, κυτταρίτιδα, έλλειψη συγκέντρωσης, επώδυνη ούρηση, μολύνσεις της κύστης, χλωμό δέρμα, υψηλότερα επίπεδα στρες, αργή λειτουργία του οργανισμού...

Νερό λοιπόν! Πιείτε άφθονο νερό!

..............................

Η εσφαλμένη διατροφή και αναπνοή είναι ένα από τα δύο κύρια αίτια των ασθενειών. Το άλλο είναι ο εσφαλμένος τρόπος που σκεφτόμαστε, καθώς επίσης και ο εσφαλμένος τρόπος τού συναισθάνεσθαι.

Να θυμάστε: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό δηλητήριο από τις αρνητικές σκέψεις, τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές καταστάσεις του ανθρώπου. Ο φόβος, η καχυποψία, η αμφιβολία, το ψεύδος, το μίσος... όλα αυτά είναι "ιζήματα" που συσσωρεύονται μέσα στο αίμα και το δηλητηριάζουν.

..............................

Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη με ηλεκτρισμό. Ο ηλεκτρισμός είναι αγωγός του ψύχους και γενικά προκαλεί κρύο, σε αντίθεση με τον μαγνητισμό που παράγει θερμότητα. Αν ο οργανισμός μας απομαγνητισθεί, αρρωσταίνουμε. Αλλά κι όταν ένα όργανο αρρωστήσει, απομαγνητίζεται. Σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να απομαγνητισθεί είτε ο λαιμός, είτε οι πνεύμονες, είτε ολόκληρο το σώμα. Τότε αρχίζουμε να νιώθουμε μια μεγάλη αδυναμία και πρέπει να σπεύσουμε να περιθάλψουμε τον οργανισμό.