Σωματική και πνευματική νηστεία PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2007 03:54
Η νηστεία είναι μια μέθοδος ανανέωσης του ανθρώπινου οργανισμού, χρησιμεύει δε ως μέθοδος εξαγνισμού του νευρικού συστήματος. Η κύρια ‘ιδέα’ της νηστείας είναι να αφυπνίζει την ενέργεια που κρύβεται μέσα στα κύτταρα και να ανανεώνει τον οργανισμό. Όμως, όπως παντού και πάντα, πρέπει να είμαστε έλλογοι. Υπάρχουν περιπτώσεις που η νηστεία δεν κάνει καλό.

Αν αποφασίσουμε να κάνουμε μια νηστεία χωρίς να ξέρουμε γιατί μας είναι απαραίτητη, δεν είναι ωφέλιμη για εμάς.

Υπάρχουν δύο είδη νηστείας: η σωματική και η πνευματική. Πρέπει να γνωρίζουμε τις ανά περίσταση ανάγκες μας και να νηστεύουμε, αν χρειάζεται, σύμφωνα μ' αυτές. Δεν πρέπει, ωστόσο, να οδηγούμαστε σε υπερβολές. Η υπερβολική νηστεία, η υπερβολική αποχή, κάνει να γεννηθεί μέσα μας η αντίστροφη διεργασία: η λαιμαργία.

Κατά την διάρκεια της νηστείας πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, μιας και τότε γινόμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και έλκουμε δυνάμεις της Φύσης τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς να τις αντιμετωπίζουμε.

'Οταν νηστεύουμε, πρέπει να αναπνέουμε περισσότερο. Τρεφόμαστε, τότε, περισσότερο με τους πνεύμονες, παρά με το στομάχι. Τούτο προσφέρει την δυνατότητα του φιλτραρίσματος των σκέψεων και των συναισθημάτων, όμως πάντοτε χρειάζεται προσοχή. Δεν απαλλασσόμαστε αμέσως από τα όποια πλεονάσματά μας. Αν νηστεύουμε με φόβο και αμφιβολία, η νηστεία παράγει μια αντίθετη αντίδραση από την επιθυμητή.

Κανείς, ωστόσο, δεν έχει το δικαίωμα να βασανίζει το σώμα του, την διάνοιά του ή την καρδιά του.

Ημερομηνία καταχώρησης: 15.3.2007