Ισραήλ, Λίβανος, Περσία: Η επαναλαμβανόμενη τοπική υποτροπή ανά τους αιώνες και η ανάγκη αλλαγής "θεραπευτικών " μεθόδων PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2006 23:59

"Από την πρώτη ημέρα του έβδομου μήνα άρχισαν να προσφέρουν ολοκαυτώματα στον Κύριο, μολονότι ο ναός του Κυρίου δεν είχε ακόμα θεμελιωθεί. Oι Ισραηλίτες έδωσαν χρήματα στους χτίστες και στους ξυλουργούς στους Σιδώνιους και στους Τύριους έδωσαν ποτά, λάδι και άλλα τρόφιμα, για να μεταφέρουν ξύλα κέδρου από τον Λίβανο στην Ιόππη δια θαλάσσης, με βάση την άδεια που τους είχε δώσει ο Κύρος, Βασιλιάς των Περσών". Εσδρας 3,6-7

Και πάλι στην επικαιρότητα των νέων και της ιστορίας, το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Περσία. Επειδή η ανακλητική ικανότητα της ανθρώπινη μνήμης είναι μικρή, και εξίσου μικρή είναι η ανακλητική ικανότητα της μνήμης της ανθρωπότητας τα γεγονότα επαναλαμβάνονται. Οι χώροι πάντα οι ίδιοι και οι λαοί πάντα οι ίδιοι. Αυτό στην Ιατρική το λένε υποτροπή, και όπου υπάρχει υποτροπή και σε κάθε υποτροπή η ανησυχία γίνεται μεγαλύτερη αλλά και η θεραπευτική ικανότητα είναι πιο περιορισμένη. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται η αλλαγή τακτικής και η εφαρμογή νέων θεραπευτικών μεθόδων, πιο σύγχρονων και με μέσα που μπορεί να φανούν πιο αποτελεσματικά.

Ωστόσο στην Αγγλία η έρευνα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Υγεία το 2005 στην έκθεση με τίτλο "Η Επιρροή της Φαρμακοβιομηχανίας" έδειξε ότι η φαρμακοβιομηχανία αγοράζει την επιρροή της πάνω στους γιατρούς, στην φιλανθρωπία, στις ομάδες των ασθενών, στους δημοσιογράφους και στους πολιτικούς, των οποίων οι κανονισμοί είναι μερικές φορές αδύναμοι και αμφιλεγόμενοι. Ετσι, όταν η θεραπευτική είναι ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη, η ανεύρεση των κατάλληλων θεραπευτικών μέσων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της υποτροπής περιορίζονται σε αυτά που επιβάλλονται από εκείνους που έχουν την ισχύ.

Τελικά η θεραπευτική αντιμετώπιση για την ίαση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όλο και πιο απόμακρη.

Μια επαναλαμβανόμενη τοπική υποτροπή θέτει σε κίνδυνο την υγεία του σώματος ολόκληρου.

Τότε είναι που η φύση αναλαμβάνει τον ρόλο της για να κάνει της απαραίτητες εκκαθαρίσεις με σκοπό να απαλλάξει το σώμα από την αρρώστια.

Ημερομηνία καταχώρησης: 20.7.2006