Μετακινήσεις με ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2008 18:41
Οι μετακινήσεις με ποδήλατο, το πιο ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο, είναι διαδεδομένες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και μάλιστα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα έργα υποδομής, όπως οι ποδηλατόδρομοι, η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών αυτοκινήτων, αλλά και η γενικότερη παιδεία του πληθυσμού είναι παράγοντες που έχουν συντελέσει στη διάδοση των μετακινήσεων με ποδήλατα στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, που δεν υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή και παράδοση, οχτώ ΜΚΟ από όλη τη χώρα σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς έφτιαξαν ένα Δίκτυο, που υλοποιεί σε 13 πόλεις της Ελλάδας την πρωτοβουλία "Η Πόλη μου με Ποδήλατο", με σκοπό να εξοικειωθεί το κοινό με το μεταφορικό αυτό μέσο. Συγκεκριμένα, οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες των πόλεων, πραγματοποιούν ομαδικές εξορμήσεις με ποδήλατο, όπου γνωρίζουν ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατα των πόλεών τους με οδηγούς εκπαιδευμένους εθελοντές - μέλη των ΜΚΟ του Δικτύου. Η συμμετοχή και η διάθεση των ποδηλάτων είναι δωρεάν, ενώ οι διαδρομές διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα. Οι πόλεις όπου προς το παρόν πραγματοποιούνται οι εξορμήσεις είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλος, Μαραθώνας, Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Ελευσίνα, Λαύριο, Χανιά και Κως. Οι διαδρομές που ακολουθούνται είναι επιλεγμένες έτσι ώστε να περνάει κανείς από όμορφα και καμιά φορά ξεχασμένα σημεία της πόλης του.

Μπορείτε, λοιπόν, να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.poli-podilato.gr, για να κάνετε κρατήσεις, να δείτε χάρτες των διαδρομών και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Γιατί τα αυτοκίνητα στις πόλεις έχουν κάνει την καθημερινότητά μας... ποδήλατο!

Ημερομηνία καταχώρησης: 2.2.2008