Οταν οι Εκκλησίες αντιλαμβάνονται την Διδασκαλία της Ειρήνης... PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Κυριακή, 30 Ιούλιος 2006 00:03
Οι συνπρόεδροι του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Γαλλίας στις 26 Ιουλίου 2006 αποφάσισαν ομοφώνως τα κάτωθι:

Η περιοχή της Εγγύς Ανατολής για μια ακόμα φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άμετρο και παράλογο ξέσπασμα βίας που αγγίζει όλους τους αστικούς πληθυσμούς. Πιο συγκεκριμένα, για μια ακόμα φορά ο Λίβανος πληγώνεται και ερημώνεται από το εύρος των καταστροφών που προκαλούνται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες διεξάγονται στο έδαφός του και δεν φείδονται των αμάχων.

Απέναντι στην ανησυχητική κατάσταση που βιώνει αυτή την στιγμή ο Λίβανος

 και μπροστά στους σοβαρούς κινδύνους ενός πραγματικού ανθρωπιστικού δράματος που απειλεί τον λαό αυτής της χώρας, είναι καθήκον μας, ως εκπρόσωποι των Χριστιανικών Εκκλησιών της Γαλλίας, των Καθολικών, των Προτεσταντών και των Ορθοδόξων, να κάνουμε μία σθεναρή έκκληση προς τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς και προς όλους τους υπευθύνους πολιτικούς, αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς για να επιτευχθεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές, και να ανακουφιστούν οι λαοί και τα θύματα όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Εκφράζουμε την βαθιά αλληλεγγύη μας προς όλους τους αστικούς πληθυσμούς οι οποίοι, και από τις δύο πλευρές των Λιβανικών συνόρων, βρίσκονται υπό την απειλή των βομβών, της καταστροφής και του θανάτου, και ζουν τραγικές στιγμές.

Καταδικάζουμε σταθερά την προσφυγή στην βία και στην δύναμη και καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προσφύγουν στον διάλογο προκειμένου να βρουν ειρηνικές λύσεις στις υπάρχουσες προστριβές. Η προσφυγή στην βία έχει ως μόνο αποτέλεσμα την επιδείνωση των εντάσεων και των μνησικακιών και των δύο πλευρών. Τώρα, αυτή η περιοχή του κόσμου, που τόσο βασανίστηκε επί τόσες γενιές, χρειάζεται πλέον σήμερα, περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε, την ειρήνη.

Καρδινάλιος Ζαν Πιέρ Ρικάρ, Αρχιεπίσκοπος του Μπορντώ, Πρόεδρος των Επισκόπων της Γαλλίας
Πάστορας Ζαν Αρνώ ντε Κλερμόν, Πρόεδρος της Προτεσταντικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας
Μητροπολίτης Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Συνόδου Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας

Ημερομηνία καταχώρησης: 30.7.2006