Η σημασία της διατροφής PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2008 20:12
Είναι γνωστό πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην ζωή μας. Η τροφή ασκεί μια επίδραση κυρίως επί των αδύνατων ανθρώπων που έχουν ανοργάνωτες δυνάμεις. Για να αναγνωρίσουμε ποια τροφή είναι "καθαρή" και "υγιεινή" για εμάς, θα πρέπει να παρατηρήσουμε πώς επηρεάζει την σκέψη μας, τα συναισθήματά μας και τις δράσεις μας. Διότι ανάλογα με την τροφή που καταναλώνουμε, υιοθετούμε και τις ιδιότητές της. Δεν αρκεί να τρεφόμαστε για να ικανοποιούμε την πείνα μας, οφείλουμε να μάθουμε ποια συγκεκριμένη τροφή ανά περίσταση είναι καλή και χρήσιμη για εμάς. Γενικά, καλές τροφές είναι αυτές που χωνεύονται ευκολότερα, κι από αυτές τις τροφές μένουν ελάχιστα πλεονάσματα.

Η τροφή πρέπει να θεωρείται ως συνθήκη της ζωής, μια διεργασία μεταμόρφωσης της κατώτερης κατάστασης της ζώσας ενέργειας σε ανώτερη κατάσταση. Γι' αυτό και η "ορθή διατροφή" είναι αυτή κατά την διάρκεια της οποίας η σκέψη παίζει "ορθό ρόλο". Δεν είναι η τροφή που φέρνει την δύναμη. Η τροφή δεν είναι παρά ο αγωγός της ζωής που δίνει την δύναμη στον άνθρωπο.

Για να φθάσει ο άνθρωπος να έρθει σε επαφή με το Θείο εντός της τροφής, πρέπει να τρώει με μεγάλη ευγνωμοσύνη και αγάπη. Ακριβώς σ' αυτό εδώ το σημείο κρύβεται και η φιλοσοφία της διατροφής για τους περισσότερους από τους σοφούς του παρελθόντος.

Ημερομηνία καταχώρησης: 12.1.2008