Σούπα κολοκύθας |
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις |
Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2006 10:37 |
Ημερομηνία καταχώρησης: 24.8.2006 Υλικά: 1 μέτρια κολοκύθα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 500 ml ζωμός λαχανικών Φύλλα θυμαριού και δάφνης Καφέ ρύζι Πρόβειο γιαούρτι Πάπρικα Πιπέρι Νερό Παρασκευή: Κόψτε σε κομμάτια την σάρκα της κολοκύθας και βάλτε την σ' ένα τηγάνι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ζωμό λαχανικών και τα βότανα. Βράστε τα για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Βγάλτε την κολοκύθα, αλλά μην πετάξετε τον υπόλοιπο ζωμό. Βράστε σε νερό το ρύζι μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίξτε. Περάστε την κολοκύθα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε το ρύζι στην κολοκύθα και μετά, σε μια κατσαρόλα, προσθέστε σιγά - σιγά τον ζωμό που έχετε κρατήσει και ζεστάνετέ το μέχρι να φτιάξετε ένα κρεμώδες μείγμα σούπας κολοκύθας με ρύζι. Για να το σερβίρετε, προσθέστε μια μεγάλη μερίδα γιαούρτι και ανακατέψτε το. Προσθέστε πάπρικα και πιπέρι. Πηγή: Τζέϊν Σκρίβνερ, "Αποτοξινωθείτε με νερό", Εκδόσεις "Κυβέλη" |