Κουσκούς πράσων |
![]() |
![]() |
![]() |
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις |
Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2006 10:39 |
Ημερομηνία καταχώρησης: 1.9.2006 Μερίδες: 4 Υλικά: 500 ml καυτό νερό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά) ½ κύβο κότας ή λαχανικών 280 γρμ. κουσκούς 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα πράσα Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση Παρασκευή: Ρίχνουμε το βραστό νερό και το λάδι μέσα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κύβο για τον ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος. Προσθέτουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στην άκρη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα πράσα, και καρυκεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα πράσα πολύ μαλακά. Σερβίρουμε αμέσως. * Για επιπλέον... τραγανιστή γεύση, προσθέτουμε ηλιόσπορους, ψημένα κουκουνάρια και αμύγδαλα. Πηγή: Φιόνα Ουίλκοκ, "Ο πλήρης οδηγός μαγειρικής για την εγκυμοσύνη", Εκδόσεις "Κυβέλη" |