Κουσκούς πράσων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2006 10:39
Ημερομηνία καταχώρησης: 1.9.2006

Μερίδες: 4

Υλικά:
500 ml καυτό νερό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
½ κύβο κότας ή λαχανικών
280 γρμ. κουσκούς
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα πράσα
Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Παρασκευή:
Ρίχνουμε το βραστό νερό και το λάδι μέσα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κύβο για τον ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
Προσθέτουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στην άκρη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα πράσα, και καρυκεύουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα πράσα πολύ μαλακά.
Σερβίρουμε αμέσως.

* Για επιπλέον... τραγανιστή γεύση, προσθέτουμε ηλιόσπορους, ψημένα κουκουνάρια και αμύγδαλα.

Πηγή:
Φιόνα Ουίλκοκ, "Ο πλήρης οδηγός μαγειρικής για την εγκυμοσύνη", Εκδόσεις "Κυβέλη"