Moυς τόνου (για 8 άτομα) PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2006 10:40
Ημερομηνία καταχώρησης: 16.9.2006

Υλικά:

1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 ποτ. μαγιονέζα
λίγη κάπαρη
½ ποτ. ζεστό νερό
1 φακ. ζελατίνη
1 κύβος λαχανικών
1/2 ποτ. λευκό κρασί
χυμός από μισό λεμόνι
ηλιέλαιο

Παρασκευή:

Πετάμε το νερό της κονσέρβας και θρυμματίζουμε τον τόνο.
Ανακατεύουμε τον τόνο, την μαγιονέζα και την κάπαρη.
Λιώνουμε στο ζεστό νερό τη ζελατίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το κρασί και το λεμόνι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνουμε μία μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, με ηλιέλαιο και την γεμίζουμε με το μείγμα.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για μερικές ώρες και όταν παγώσει την ξεφορμάρουμε σε μακρόστενη πιατέλα.
Γαρνίρουμε την πιατέλα με φύλλα σαλάτας ή ξεφορμάρουμε την μούς πάνω σε στρώμα ψιλοκομμένου μαϊντανού. Πάνω στην μούς γαρνίρουμε με μισά τοματάκια τσέρυ.
Σερβίρεται ως δροσερό ορεκτικό.