Κολιοί ψητοί (μερίδες) PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2006 10:44
Ημερομηνία καταχώρησης: 16.9.2006

Υλικά:

4 μεγάλοι κολιοί
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
θυμάρι και δενδρολίβανο
1 ποτ. κρασί λευκό
4 κ.σ. ξύδι
1 κ.τ. ζάχαρη
2 κ. σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. λάδι

Παρασκευή:

Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τα ψάρια. Τα χαράζετε στην ράχη.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά.
Βάζετε τα ψάρια σε πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνετε με το μείγμα. Τα αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένα με ζελατίνη για μία ώρα να μαριναριστούν.
Βάζετε το σκεύος με τα ψάρια στον φούρνο και τα ψήνετε.
Συνοδεύετε με πατάτες βραστές ή τηγανητές.