Ελαφριά ντοματόσουπα με πορτοκάλι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2007 10:51
Υλικά:

1 κιλό ντομάτες χωρίς τα σπόρια και την φλύδα τους
1 πατάτα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 καρότα
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός από ένα πορτοκάλι
Μαϊντανός και ξύσμα πορτοκαλιού

Παρασκευή:

Σε κατσαρόλα βάλτε τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το νερό, την δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα. Αφαιρέστε την δάφνη και περάστε όλο το μείγμα στο μπλέντερ ώστε να πολτοποιηθεί. Ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα και προσθέστε τον χυμό από το πορτοκάλι. Αφήστε το στην φωτιά για 1 - 2 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα πορτοκαλιού.

Ημερομηνία καταχώρησης: 3.1.2007