Μελιτζάνες στο πυρέξ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2007 10:55
Υλικά:

3 μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες φέτες (φροντίστε να μην έχουν σπόρια γιατί πικρίζουν)
λάδι για τηγάνισμα
200 γραμμάρια τυρί γραβιέρα της αρεσκείας σας
3 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
50 γρ. κουκουνάρια
2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 - 3 κ. σ. μαύρες σταφίδες
2 αυγά
βασιλικός
3 μπάλες μοτσαρέλα σε φέτες

Υλικά για την σάλτσα ντομάτας :

2 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ. γ. ζάχαρη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο

Παρασκευή:

Βάλτε τις μελιτζάνες αλατισμένες σε σκεύος που στραγγίζει και αφήστε τις για μισή ώρα να "αφήσουν" τα ζουμιά τους. Ετοιμάστε την σάλτσα με το εξής τρόπο: βάλτε σε κατσαρολάκι να βράσουν τα υλικά της σάλτσας έως ότου αυτή πήξει και δεν έχει πολύ νερό. Εν τω μεταξύ κόψτε την γραβιέρα σε πολύ μικρούς κύβους και βάλτε την σε μπωλ. Προσθέστε την φρυγανιά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα αυγά, τον βασιλικό και τα κουκουνάρια και ανακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τηγανίστε τις μελιτζάνες αφού τις σκουπίσετε ελαφρά από τα νερά τους και βάλτε τις σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.

'Οταν κρυώσουν πάρτε μία φέτα μελιτζάνα, βάλτε 1 κ. γ. από την γέμιση και τυλίξτε την σε ρολό και τοποθετήστε την σε πυρέξ. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά, βάζοντας τα ρολά σε σειρές. Χύστε από πάνω την σάλτσα, (αφαιρέστε πρώτα την σκόρδο) και ανάμεσα στις σειρές τοποθετήστε τις φέτες μοτσαρέλας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Ημερομηνία καταχώρησης: 1.2.2007