Γεμιστά με πλιγούρι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2007 11:01
Υλικά:

6 ντομάτες ώριμες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
50 γραμμάρια κουκουνάρια ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα ελαφρώς
3/4 του φλιτζανιού πλιγούρι
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
100 γραμμάρια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Παρασκευή:

Πλένουμε τις ντομάτες και τις αδειάζουμε. Τις βάζουμε με το άνοιγμα προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψί και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά και τις γυρίζουμε συχνά. Φυλάμε την ψίχα τους αφού την περάσουμε από το μπλέντερ και σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το πλιγούρι να φουσκώσει στο ζωμό λαχανικών. 'Οταν όλα είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους αφού προσθέσουμε τα κουκουνάρια γεμίζουμε με αυτόν τον γόμο τις ντομάτες μας. Τις πασπαλίζουμε με το τυρί, τις τοποθετούμε στο ταψί, περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. 'Οταν ψηθούν τις σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίροντας με μαϊντανό.

Σημείωση: Τις ντομάτες αυτές τις ψήνουμε χωρίς τα καπάκια τους όπως συνήθως κάνουμε με τα γεμιστά. Σερβίρονται κρύες.

Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες πολύχρωμες πιπεριές κομμένες στην μέση. Το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Ημερομηνία καταχώρησης: 22.3.2007