Πατατοσαλάτα μεσογειακή PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2007 11:04
Υλικά:

5 - 6 μέτριες πατάτες
100 γραμμάρια πράσινες ελιές
μαϊντανός ψιλοκομμένος
10 κ. σούπας ελαιόλαδο 5 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
1 κ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι χοντρό

Παρασκευή:

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε ως ότου μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ ξεπλένουμε τις ελιές, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις βάζουμε σε ζεστό νερό για μισή ώρα. Σε σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει κομμένες σε κύβους και τις ελιές στραγγισμένες, χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε φετάκια. Χτυπάμε σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μπούκοβο, την μουστάρδα και το αλάτι. Περιχύνουμε τις πατάτες με αυτό και ανακατεύουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρεται κρύα.

Σημ. Η σαλάτα αυτή θα είναι πιο νόστιμη εάν περιχύσουμε την σάλτσα όσο οι πατάτες είναι ζεστές. Με αυτό τον τρόπο οι πατάτες απορροφούν εύκολα την νοστιμιά του ελαιόλαδου και των υπόλοιπων συστατικών.

Ημερομηνία καταχώρησης: 5.4.2007