Ελαφριά σουτζουκάκια λεμονάτα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2007 11:05
Υλικά:

1/2 κιλό κιμάς άπαχος
1 αυγό
μπόλικη ρίγανη
ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι κρασί λευκό

Παρασκευή:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια. Σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, βάζουμε νερό 1 δάχτυλο, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια. Κουνάμε την κατσαρόλα να σωταριστούν, ρίχνουμε 1 ποτήρι κοντόγεμο λευκό κρασί, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3/4 της ώρας.

Όταν είναι έτοιμα μπορούμε εάν θέλουμε να δέσουμε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ, χυμό λεμονιού και μουστάρδα.

Νάστια Γιαννοπούλου

Ημερομηνία καταχώρησης: 19.4.2007