Ελαφριά σουτζουκάκια λεμονάτα |
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις |
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2007 11:05 |
Υλικά: 1/2 κιλό κιμάς άπαχος 1 αυγό μπόλικη ρίγανη ελαιόλαδο φρυγανιά τριμμένη αλάτι και πιπέρι 1 ποτήρι κρασί λευκό Παρασκευή: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια. Σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, βάζουμε νερό 1 δάχτυλο, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια. Κουνάμε την κατσαρόλα να σωταριστούν, ρίχνουμε 1 ποτήρι κοντόγεμο λευκό κρασί, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3/4 της ώρας. Όταν είναι έτοιμα μπορούμε εάν θέλουμε να δέσουμε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ, χυμό λεμονιού και μουστάρδα. Νάστια Γιαννοπούλου Ημερομηνία καταχώρησης: 19.4.2007 |