Χοιρινό ρόστο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2007 11:09
Υλικά:

1 - 1 1/2 του κιλού χοιρινό κρέας χωρίς λίπος
2 κ. του γλυκού κύμινο
1 κ. τσαγιού μαντζουράνα θρυμματισμένη
Ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
2 κ. της σούπας λευκό κρασί
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 κ. γλυκού κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Παρασκευή:

Ανακατέψτε το κύμινο, την μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίστε με αυτά το κρέας. Ζεστάνετε λάδι σε μια κατσαρόλα και γυρίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το νερό και φέρτε το σε βράση σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε και το ξύδι κατόπιν και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το κρέας να σιγο-ψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 8 - 10 ώρες ή έως ότου είναι έτοιμο.

Για την σάλτσα: πάρτε το ζουμί από το κρέας και βάλτε το σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μετρήστε το να είναι 1 και 1/4 του φλιτζανιού. Αν δεν είναι προσθέστε νερό ώστε να συμπληρωθεί. Προσθέστε το γιαούρτι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Σερβίρετε το κρέας σε φέτες με την σάλτσα και συνοδέψτε με ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά.

Ημερομηνία καταχώρησης: 7.12.2007