John Kenneth Galbraith, Τα Οικονομικά της Αθώας Απάτης PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 11:03

John Kenneth Galbraith, Τα Οικονομικά της Αθώας Απάτης
Η αλήθεια για την εποχή μας, ΕΚΔΟΣΕΙΣ   ΛΙΒΑΝΗ,  2006

galbraith

Ο Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ γεννήθηκε το 1908 και πέθανε το 2006. Υπήρξε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών και του Συλλόγου Αμερικανών Οικονομολόγων.
Στο βιβλίο αυτό ο Γκαλμπρέιθ επιχειρεί να αναδείξει την «αθώα απάτη» που  κρύβεται στις σύγχρονες αντιλήψεις για τα οικονομικά.
Μα εδώ υπάρχει μία αντίφαση! «Αθώα» και «απάτη»;

Η οικονομία και γενικότερα τα πολιτικά και τα οικονομικά συστήματα καλλιεργούν τη δική τους αλήθεια, είτε για λόγους πολιτικών ή οικονομικών πιέσεων ή εξ αιτίας της πρόσκαιρης μόδας. Η αλήθεια αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κανένας δεν ευθύνεται νομικά γι’ αυτό! Απλά όλοι προτιμούν να πιστεύουν αυτό που τους βολεύει. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψη όσοι έχουν σπουδάσει οικονομία, όσοι σπουδάζουν τώρα ή όσοι  έχουν ένα ενδιαφέρον για την οικονομία και την πολιτική. Είναι αυτό που εξυπηρετεί ή δεν αντιμάχεται, τα ισχυρά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά συμφέροντα.

Περισσότερα...
 
Γνωστικοί PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Τρίτη, 25 Μάρτιος 2008 13:56
Sean Martin
Εκδόσεις "Αρχέτυπο", 2008Γνωστικισμός είναι το όνομα που δόθηκε στα διάφορα πνευματικά ρεύματα που αναπτύχθηκαν τους πρώτους μ.Χ. αιώνες και αποτέλεσαν σχεδόν την κυρίαρχη μορφή του Χριστιανισμού. Επειδή όμως ορισμένες από τις Γνωστικές πεποιθήσεις κατάγονται από τα Αρχαία Μυστήρια, τα κινήματα αυτά θεωρήθηκαν αιρετικά από την Εκκλησία.
Περισσότερα...
 
Σίγουρα θα αστειεύεστε, κύριε Φάινμαν PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2008 13:55
Richard P. Feynman
Εκδόσεις "Κάτοπτρο", 2007Ο Richard P. Feynman γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1918 και απέκτησε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1942. Το 1965 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής, για την εργασία του στην κβαντική ηλεκτροδυναμική. 'Επαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της θεωρίας των Κουάρκ.
Περισσότερα...
 
Η συσχέτιση των πνευματικών δυνάμεων PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2007 13:52
Franz Hartmann, M.D.
Εκδόσεις " Κυβέλη", 2007Ο συγγραφέας αφού συνδέθηκε για πολλά χρόνια με μια εταιρία Γερμανών μυστικιστών οι οποίοι του δίδαξαν τις απόψεις τους, προσπάθησε να παρουσιάσει στο βιβλίο αυτό τις διδασκαλίες τους σ' ένα σύστημα και να προσθέσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, ώστε να τις καταστήσει πιο κατανοητές για τον αναζητητή της αλήθειας και της αθανασίας.
Περισσότερα...
 
Το όνειρο που αφυπνίζει PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2007 11:39

Ray Grasse
Εκδόσεις " Κυβέλη", 2007

Πρόκειται για ένα έξοχο βιβλίο, μια ευαίσθητη εξερεύνηση της χαμένης τέχνης της συμβολιστικής σκέψης -όπως υπογραμμίζει και ο Georg Feuerstein Ph.D.- που προκαλεί σκέψεις και μας μεταφέρει στην καρδιά της ανθρώπινης φύσης και στην άκρη του σύμπαντος.

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης διδάσκεται να αποκωδικοποιεί τα συμβολικά μηνύματα που κρύβονται μέσα σε ανθρώπους, τόπους, αντικείμενα και περιστατικά που συναντούμε καθημερινά. Συνυφαίνοντας τις αρχαίες ενοράσεις με τις σύγχρονες διδασκαλίες περί ιερής ψυχολογίας, αστρολογίας και ενέργειας, σφυρηλατεί νέους δεσμούς μεταξύ των προσωπικών μας εμπειριών και των λεπτών διεργασιών του σύμπαντος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL