H Λυτρωτική Αξία της Ήττας PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Σκέψεις
Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2010 03:55

Στη ζωή όλοι οι άνθρωποι αναζητούν την ευτυχία, μια απλή παρατήρηση όμως αρκεί για να καταδείξει την απίστευτα μεγάλη έκταση της δυστυχίας που αιώνες τώρα μαστίζει την ανθρωπότητα. Μια από τις αιτίες της θλιβερής αυτής πραγματικότητας, είναι το γεγονός ότι καθένας βλέπει την ευτυχία με διαφορετικό τρόπο, αλλά και ότι δεν συνειδητοποιεί αυτό το γεγονός. 

Περισσότερα...
 
Η επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών επιπέδων ύπαρξης PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Σκέψεις
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 15:44

Σκέψεις με αφορμή το “Avatar

Υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών κόσμων ή  διαφορετικών επιπέδων ύπαρξης. Το ζήτημα αυτό αν και επιστημονικά έχει τεθεί σχετικά πρόσφατα, πνευματικά και φιλοσοφικά έχει τεθεί αφότου ο άνθρωπος αισθάνθηκε ότι δεν είναι μόνος πάνω στην Γη, αλλά συνοδεύεται από κάποια ή κάποιες οντότητες, από έναν χώρο που επειδή ο ίδιος δεν μπορεί επακριβώς να προσδιορίσει αποκαλεί χώρο του αοράτου και ο οποίος στους διάφορους πολιτισμούς έχει πάρει ποικίλα ονόματα.

Περισσότερα...
 
Πότε επί τέλους θα αξιοποιήσουμε τις πληροφορίες ώστε να μετατραπούν σε Γνώση; PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Σκέψεις
Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2010 11:31

 

Είναι εμφανές, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ότι υπάρχουν πολλοί «αναζητητές» της αλήθειας. Πάρα πολλές είναι και οι κινήσεις προς αυτή την αναζήτηση.

Η Αλήθεια είναι η βάση της εξέλιξης του ανθρωπίνου όντος, η ευθεία οδός που οδηγεί προς το κέντρο της δικής του εκπόρευσης. 

Όπως φαίνεται κατέχουμε  όλοι, από την αρχή της υλικής μας ζωής, σε κατάσταση λανθάνουσα, τη συνείδηση και τη διάνοιά μας. Ο παράγοντας που συντελεί στο να ξαναβγούν από αυτή την λανθάνουσα κατάσταση η διάνοια και η συνείδησή μας είναι η εμπειρία.

Η εξέλιξη επομένως του ανθρωπίνου όντος ξεκινάει από την εμπειρία.

 

Περισσότερα...
 
Φτώχια και μαζική μετανάστευση: ένα ακόμη άλυτο πρόβλημα; PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Κοινωνία
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2010 12:46

Καθώς η ζωή ρέει, μας φέρνει κάποτε αναπόφευκτα αντιμέτωπους με πραγματικότητες δυσάρεστες, σκληρές ή και μακάβριες, αψηφώντας τους προγραμματισμούς, τους στόχους, τις επετείους, τις συμβάσεις, τις διαθέσεις μας, υποχρεώνοντάς μας να πάψουμε να εθελοτυφλούμε ή να αποστρέφουμε το βλέμμα από ό, τι δεν μας αρέσει. Αυτό συνέβη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2010 σε αλιείς και λιμενικούς υπαλλήλους στην Αλεξανδρούπολη, αμέσως μετά την περίοδο των εορτών, των ρεβεγιόν και της ψητής γαλοπούλας, λίγο πριν αποκαθηλωθούν στολίδια και λαμπάκια από σπίτια και δρόμους. 

 
Περισσότερα...
 
Η χαμένη ιερότητα και οι συνέπειές της PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Κοινωνία
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010 11:58
 «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε Θεός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε».

(Βολταίρος)

 Ζούμε σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης. Σε κάθε επίπεδο της ανθρώπινης ζωής υπάρχει υποβάθμιση, ενώ ο λεγόμενος πολιτισμός μας απέτυχε παταγωδώς να φέρει την ευτυχία στις ανθρώπινες καρδιές. Αντίθετα, μάλιστα, δημιούργησε προβλήματα και αδιέξοδα που πνίγουν στην κυριολεξία κάθε ικμάδα της ψυχής μας και μας απονεκρώνουν πνευματικά. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο πολιτισμός μας σφυρηλάτησε με μεγαλύτερη πειστικότητα τη χωριστική αντίληψή μας για τον κόσμο και αφαίρεσε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της ιερότητας που υπήρχε στην ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου.  
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL