Μέλλον φανταστικό ή πραγματικό; PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Για διαλογισμό και εφαρμογή
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 21:46

 

Υπάρχει ένα φανταστικό μέλλον που τροφοδοτείται από το παρελθόν μας αλλά και ένα πραγματικό μέλλον που τροφοδοτείται από το παρόν μας.

 
Η γλώσσα της πνευματικότητας PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Για διαλογισμό και εφαρμογή
Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 10:43

 

 

Υπήρξαν περίοδοι στην ιστορία των διαφόρων πολιτισμών όταν η γλώσσα της πνευματικότητας ήταν σαφής, ακριβής και εξαντλητική. Αυτή τη στιγμή είναι θολή, ανεπαρκής ως προς το γεγονός, και επικίνδυνα διφορούμενη. Λόγω έλλειψης κατάλληλου λεξιλογίου, οι άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο, όχι μόνο να σκεφτούν για τα σημαντικότερα ζητήματα της ζωής, αλλά ακόμα και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά τα ζητήματα υπάρχουν.

Aldous Huxley 

 
Αυτό που "πρέπει να υπάρχει" PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Για διαλογισμό και εφαρμογή
Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 16:52

 

 

Κατά την άποψή μου, το συνειδητό μυαλό δεν ενεργεί σύμφωνα με την κλασσική φυσική. Ακόμη δεν ενεργεί καν σύμφωνα με τη συμβατική κβαντική μηχανική. Λειτουργεί σύμφωνα με μια θεωρία που δεν έχουμε ακόμα. Αυτό είναι λίγο ευφάνταστο, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο σαν την ανακάλυψη της κυκλοφορίας του αίματος από τον William Harvey.

Υπέθεσε ότι πρέπει να κυκλοφορεί, αλλά οι φλέβες και οι αρτηρίες απλά ξεφτίζουν, οπότε πώς θα μπορούσε το αίμα να περάσει από τη μια στην άλλη; Και είπε, "Λοιπόν, πρέπει να υπάρχουν  μικροσκοπικοί σωλήνες εκεί, και δεν μπορούμε να τους δούμε, αλλά πρέπει να είναι εκεί." Κανείς δεν το πίστευε για κάποιο χρονικό διάστημα.

Έτσι, ακόμα ελπίζω να βρω κάτι τέτοιο, κάποια δομή που διατηρεί τη συνοχή, επειδή πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει.

Roger Penrose

 
Οι κατασκευές μας για τον κόσμο PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Για διαλογισμό και εφαρμογή
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 20:41

 

Μια βασική αντίληψη είναι ότι δεν είναι το αντικειμενικό περιβάλλον αυτό που επηρεάζει τους ανθρώπους, αλλά οι κατασκευές τους για τον κόσμο. Πρέπει να μπείτε μέσα στο κεφάλι των ανθρώπων και να δείτε τον κόσμο όπως τον βλέπουν αυτοί. Να δείτε τις διηγήσεις και τις ιστορίες που λένε στον εαυτό τους σχετικά με το τι κάνουν και το γιατί.

Αυτό που βάζει τους ανθρώπους σε περιπέτειες μερικές φορές στις προσωπικές τους ζωές ή στα περισσότερα κοινωνικά προβλήματα είναι ότι αυτές οι ιστορίες πάνε στραβά.

Οι άνθρωποι καταλήγουν σε ιστορίες οι οποίες κατά κάποιο τρόπο είναι δυσλειτουργικές.

(Timothy Wilson) 

 
Ποιους συναντάμε μέσα μας PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Για διαλογισμό και εφαρμογή
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 23:53

 

 

...Ανακάλυψε ότι όσα φάνταζαν στον εσωτερικό του κόσμο σαν πιθανότητα, στον εξωτερικό κόσμο ήταν πραγματικότητα. Κάθε ζωή αποτελείται από πολλές ημέρες, η μια μετά την άλλη. Περπατάμε μέσα μας, συναντώντας  ληστές, φαντάσματα, γίγαντες, γέρους, νέους, συζύγους, χήρες, αχρείους κουνιάδους. Όμως, πάντα συναντούμε τους εαυτούς μας.

(Τζαίημς Τζόϋς, Οδυσσέας)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL