Το θετικό και το αρνητικό
Το ρεύμα μπορεί να αντιστραφεί PDF Εκτύπωση Email
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά

 

Και τα πολλά αρνητικά μπορεί να αποβούν κάτι το θετικό… Γιατί ο καθένας μας δεν είναι ένας απλός αντίλαλος, ένας απλός αντιγραφέας των πραγματικοτήτων, αλλά έχει τη δυνατότητα, αν ξυπνήσει μέσα του η απόφαση, να αντιδράσει δημιουργικά, και να αντιστρέψει το ρεύμα. 

 
Η Νέα Θέση προς το Αιώνια Νέο PDF Εκτύπωση Email
Πνευματικότητα - Πνευματικότητα

Το να καταστείς θετικός δεν σημαίνει απλά ότι δεν είσαι αρνητικός, αλλά κι ότι έχεις αναγνωρίσει  μέσα σου την  ανάγκη εδραίωσης της ικανότητας να στέκεσαι ουδέτερος απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις κι έτσι να μην σε αγγίζει ό,τι συνήθως τους άλλους τους φθείρει ή τους καταβυθίζει. Η θετική θέαση οδηγεί στην ικανότητα αποστασιοποίησης, το θετικό βίωμα στην ικανότητα μεταστοιχείωσης, η θετική στάση και συμπεριφορά στην ικανότητα αυτοεπίγνωσης.

 

Περισσότερα...
 
Αρνητικά σενάρια για το αύριο; Αρκούν οι δυσκολίες του σήμερα PDF Εκτύπωση Email
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά

Το να ανησυχούμε για το αύριο μπορεί να ‘φαίνεται’ λογικό, ιδιαίτερα εάν βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο της ζωής μας, όμως δεν είναι και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, αν θέλουμε να είμαστε σε ολοένα και καλύτερη κατάσταση, προκειμένου να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.

 

Περισσότερα...
 
Το να είμαστε θετικοί είναι μια τέχνη… PDF Εκτύπωση Email
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά

     Ο αρνητισμός δεν αφορά μονάχα μια άσχημη δράση ή έναν άσχημο λόγο. Όταν έχουμε πολύ άγχος, όταν φοβόμαστε, όταν δεν μπορούμε να διακρίνουμε κάτι το θετικό στα γεγονότα της ζωής μας, κλπ… τότε έχουμε καταστεί αρνητικοί. Αυτός ο αρνητισμός έλκει ακόμα περισσότερο αρνητισμό, μιας και, ως γνωστό, τα ‘όμοια έλκονται’, κι έτσι ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Το να μάθουμε να είμαστε θετικοί και ως προς τις σκέψεις μας είναι μια ολόκληρη τέχνη, ωστόσο δεν είναι κάτι το δύσκολο, αρκεί να το θέλουμε.

Περισσότερα...
 
Για την επεξεργασία μιας θετικής φιλοσοφίας για την Ζωή PDF Εκτύπωση Email
Πνευματικότητα - Για διαλογισμό και εφαρμογή
Στη ζωή της Γης υπάρχουν τρία σημαντικά πράγματα. Ζούμε πάνω στην Γη και γι' αυτό πρέπει κατ' αρχήν να καταλάβουμε τον άνθρωπο, αν θέλουμε να καταλάβουμε την ζωή την οποία διάγει. Δίχως τον άνθρωπο, και η Φύση δεν έχει νόημα. Το δεύτερο σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε, είναι οι άγγελοι που, ως μετάφραση σε συνήθη γλώσσα, αντιπροσωπεύουν την ανθρώπινη διάνοια, τις ανθρώπινες σκέψεις. Το τρίτο σημαντικό και μη κατανοητό από τον άνθρωπο πράγμα, είναι ο Θεός. Αυτή η λέξη, μεταφρασμένη σε κατανοητή γλώσσα, αντιπροσωπεύει την Αγάπη που φέρει την ζωή και την αθανασία στο ανθρώπινο όν. Κατά συνέπεια, το ιδεώδες του ανθρώπου είναι να καταλάβει τον εαυτό του, να καταλάβει τους αγγέλους, δηλαδή τις σαφείς και καθαρές σκέψεις, και τελικά να καταλάβει τον Θεό, δηλαδή την Αγάπη. Αν ο άνθρωπος καταλάβει αυτά τα τρία πράγματα, θα μπορεί να επεξεργαστεί μια θετική φιλοσοφία για την ζωή.

Ημερομηνία καταχώρησης: 2.2.2008
 
Θετική σκέψη... θεραπευτική σκέψη; PDF Εκτύπωση Email
Υγεία - Θεραπευτική - Αρθρα Υγείας - Θεραπευτικής

"Η ανθρώπινη σκέψη συνδέεται με τον ζωτικό ηλεκτρισμό της ζωής. Όταν οι σκέψεις είναι θετικές, έλκουν προς το μέρος τους ζωτικές δυνάμεις, αλλά όταν οι σκέψεις είναι αρνητικές, αυτές οι ζωτικές δυνάμεις διασκορπίζονται, απομακρύνονται από τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ασθένεια". (ΠΕΤΑΡ ΝΤΕΝΩΦ)

'Oλο και περισσότερο γίνεται αποδεκτό πως ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει τόσο τον τρόπο της ζωής μας αλλά και τον τρόπο που μέσα στα πλαίσια του χρόνου επηρεάζεται η υγεία μας.

'Eχει λεχθεί ότι η ζωή αναπτύσσεται με την δική μας συμμετοχή σ' αυτήν και όλες οι μελέτες πλέον δείχνουν ότι φτιάχνουμε την δική μας πραγματικότητα μέσα μας.

Περισσότερα...
 
Θετική σκέψη; PDF Εκτύπωση Email
Προβληματισμοί - Σκέψεις
Ποτέ δεν έχω κατορθώσει να περάσω δίχως ανατριχίλα μέσα από αυτές τις πύλες του ελεφαντόδοντου ή του κέρατου που μας χωρίζουν από τον αόρατο κόσμο. Οι πρώτες στιγμές του ύπνου είναι η εικόνα του θανάτου: ένας ομιχλώδης λήθαργος ξεπερνάει τις σκέψεις μας, και είναι αδύνατο για μας να καθορίσουμε την ακριβή στιγμή που το Εγώ σε άλλη μορφή, ανακτά την δημιουργική εργασία της ύπαρξης. Gerard de Nerval

Αν και είμαι οπαδός της μαθηματικοποίησης των επιστημών και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων βασιζόμενος στην αρχή ότι τα πάντα εκπορεύονται από έναν αριθμό, ωστόσο δεν είμαι οπαδός της κατηγοριοποίησης, ακόμη και της ηθικοποίησης πραγμάτων και λειτουργιών πολύ δε περισσότερο της προσέγγισής τους μέσα σε ένα περιοριστικό πλαίσιο όπως αυτό της διπολικότητας την οποία ένας χαρακτηρισμός όπως "θετικό" ή "αρνητικό" μπορεί να εκφράζει. Μια τέτοια διαδικασία επιχειρεί να υποδουλώσει την σκέψη σε ένα ωφελιμιστικό πλαίσιο σε μια βάση που -για να είμαστε ειλικρινείς- δεν υποδηλώνει τίποτε άλλο από την αρνητική τοποθέτησή μας που προσπαθούμε να εξορκίσουμε με αφορισμούς του τύπου «θετική σκέψη».
Περισσότερα...
 
Διαχείριση σκέψης... PDF Εκτύπωση Email
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Αν μια σκέψη, που την θεωρούμε αρνητική, διεισδύσει μέσα στην διάνοιά μας και μείνει εκεί, πρέπει να βρούμε ακριβώς την αντίθετη σκέψη η οποία πρέπει να την αντικαταστήσει. Δεν πρέπει να διώχνουμε μια σκέψη που δεν μας αρέσει κατά τρόπο μηχανικό, γιατί θα δημιουργήσει μέσα μας μια ευτέλεια. Πρέπει να είμαστε ολοένα και πιο συνειδητοί. 'Ομως, πολλές φορές, όντας σ' ένα περιβάλλον, απλώς "συλλαμβάνουμε" τις σκέψεις των άλλων, θεωρώντας τις κατόπιν ως δικές μας. Το πιο σημαντικό σ' αυτό εδώ το σημείο είναι οι σκέψεις που βρίσκονται ήδη μέσα στην διάνοιά μας να προσιδιάζουν όντως σ’ εμάς και να είναι "αποδεκτές" από εμάς. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε υπεύθυνοι και για τις σκέψεις μας!... Η επιλογή και η απόφαση πρέπει ν' ανήκουν σ' εμάς.

Ημερομηνία καταχώρησης: 4.12.2006