Δροσερό πατέ σολωμού Εκτύπωση
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 03 Μάιος 2007 11:05
Υλικά:

1/2 κιλό βρασμένος ή καπνιστός σολωμός
2 - 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
125 γραμμάρια βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι γλυκό ψιλοκομμένο (τα κόκκινα ξερά κρεμμύδια γλυκίζουν)
2 - 3 κ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ελιές ή / και μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Παρασκευή:

Τοποθετήστε τον σολωμό στο μίξερ και πολτοποιήστε τον. Κατόπιν κάντε το ίδιο για το βούτυρο. Ενώστε τα δύο υλικά και ξαναχτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένας αφρώδης πολτός. Αδειάστε σε σκεύος το μείγμα και προσθέστε το κρεμμύδι, το λεμόνι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το κα αφήστε το μια νύχτα στο ψυγείο ώστε τα υλικά να ενώσουν τα αρώματα τους. Σερβίρετέ το σε πιττάκια ή κράκερ και γαρνίρετε με ελιές ή / και μαϊντανό.

Νάστια Γιαννοπούλου

Ημερομηνία καταχώρησης: 3.5.2007