Η κινέζικη τέχνη της νίκης PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2006 22:19
Τσάο-Χσιου Τσέν
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2005


Η συγγραφέας έχοντας μια ευρεία και βαθιά κατανόηση της κινεζικής φιλοσοφίας συγκέντρωσε σ' αυτό το βιβλίο περισσότερα από εκατό αποφθέγματα από κλασικά κείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το περίφημο κείμενο του Sun Tsen "Η τέχνη του πολέμου".Οι αρχαίοι Κινέζοι γνώριζαν καλά πως πολλά πράγματα στην ζωή δεν αρκεί η δύναμη για να πραγματοποιηθούν, αλλά μια στρατηγική θα μπορούσε να ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθούν δύσκολα εγχειρήματα ή να επιλυθούν προβλήματα.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου η συλλογή των αποφθεγμάτων που επέλεξε η Τσάο-Χσιου Τσέν μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε τον εαυτό μας για μάχη, πώς να μετατρέψουμε τις δύσκολες περιστάσεις προς όφελός μας και να εκμεταλλευτούμε την αδυναμία του αντιπάλου μας.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται κατά αλφαβητική σειρά καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας και τα αντίστοιχα στρατηγήματα με τα οποία αυτές συνδέονται. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως, καθώς η ζωή μας συχνότατα μοιάζει με πεδίο μάχης, η στρατηγική ικανότητα είναι που διαμορφώνει την τέχνη του πολέμου και το μυστικό της νίκης.

"Οσο πιο πολύ ανοίγεις την καρδιά σου, τόσο πιο πολλά ευχαριστώ θα δέχεσαι και αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη επιτυχία. Οσο πιο πολύ προσφέρεις την επιτυχία αυτή, τόσο πιο πολλές καρδιές θα ανοίξεις".


παρουσίαση: Χ. Α.