Βιβλίο
Ρεφλεξολογία. Απλές καθημερινές εφαρμογές για το σπίτι, την δουλειά και το ταξίδι PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2005 16:21


Ann Cillanders
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2002


Η συγγραφέας του βιβλίου αυτού, η Ann Gillanders, είναι διάσημη ρεφλεξολόγος, διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής Ρεφλεξολογίας και συγγραφέας των βιβλίων (best sellers): Reflexology: A step-by-step guide και The Family Guide to Reflexology. Η ίδια περιθάλπει ασθενείς πάνω από 25 χρόνια και εκπαιδεύει θεραπευτές σʼ όλο τον κόσμο από το 1980.



Το βιβλίο της "Ρεφλεξολογία: απλές καθημερινές εφαρμογές για το σπίτι, την δουλειά και το ταξίδι" είναι ένα μοναδικό και πλήρες εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του στρες και των καθημερινών αδιαθεσιών. Απλές αγωγές αυτο-βοήθειας στα χέρια, δείχνουν τον τρόπο ανακούφισης, άμεσα, από πάμπολλες αδιαθεσίες, όπως πονοκεφάλους, ναυτίες, κρίσεις πανικού, πόνους στην πλάτη, πτώση της ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα οι αγωγές στα πόδια εξασφαλίζουν μονιμότερες λύσεις.
Περισσότερα...
 
Εμπειρισμός και υποκειμενικότητα PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2005 22:17

Ζιλ Ντελέζ
Η μελέτη του Χιουμ πάνω στην ανθρώπινη φύση προσεγγίζει τα πράγματα από μια μοναδική πλευρά και αποκαλύπτει μια ακόμη διάσταση στην ανθρώπινη πρόσληψη των πραγμάτων και του κόσμου. Μέσα από αυτή την θέση ο εμπειρισμός γίνεται ένας από τους τρόπους προσέγγισης στην ανθρώπινη πραγματικότητα και τα πρακτικά προβλήματα που αναδύονται από αυτήν βάζοντας νέους όρους στην μεθοδολογία της μελέτης. Η τάση του ανθρώπου να διερευνά την πραγματικότητα προκειμένου να κατανοήσει τον κόσμο των ιδεών, αναζητώντας λύση σε πολλά από τα προβλήματά του, φέρνει σε κυριαρχία την θέση του νου αλλά και τα επακόλουθα αυτής της κυριαρχίας. Ο Ζιλ Ντελέζ μελετά και επεξεργάζεται με βάση τα δεδομένα του Χιουμ τον ρόλο της λειτουργίας του νου μέσα στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί ο άνθρωπος να εφησυχάζει.

Περισσότερα...
 
Νευροεπιστήμη και συμπεριφορά PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2005 22:08

Eric Kandel, James Schwartz, Thomas Jessel
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2005


Αν και πρόκειται περί ανατύπωσης αξίζει να αναφερθεί ξανά το βιβλίο αυτό των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Ενα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από τους ειδικούς των επιστημών του ανθρώπου που θέλουν να έχουν μια πολύ ικανή εικόνα για το τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και πως αυτά εμπλέκονται στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ξεκινώντας από τις απλές καθημερινές κινήσεις, μέχρι την αποθήκευση γεγονότων στην ακόμη ερευνώμενη περιοχή της μνήμης, από την αντίληψη του γύρω κόσμου μέσω των αισθήσεων μέχρι της ανώτερες γνωσιακές λειτουργίες και μέχρι τη δημιουργία του συναισθήματος βρίσκει κάποιος τα στοιχεία που χρειάζεται για την κατανόηση, ουσιαστικά, της δικής του συμπεριφοράς.

 

Η συμπεριφορά και το συναίσθημα για πολύ καιρό βρίσκονταν στην σφαίρα του ανεξερεύνητου και του σκοτεινού, αλλά με την μελέτη και την κατανόηση των εγκεφαλικών δομών και των λειτουργιών τους άρχισαν να φωτίζονται κομμάτια που μέχρι τώρα φαίνονταν ακατανόητα. 
Περισσότερα...
 
Η φλούδα του βερίκοκου PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2005 22:06

Πάνος Α. Λιγομενίδης
Εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα", 2002


"Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να καταστούν γνωστά στο ευρύτερο κοινό τα συναρπαστικά επιτεύγματα της επιστήμης όσον αφορά τα μυστήρια του χώρου και του χρόνου, της δομής και της λειτουργίας της φυσικής πραγματικότητας, της ανάδυσης και της σημασίας της συνείδησης.

 

Είναι δύσκολο να αναπτύξει κανείς θέματα που αφορούν στην γνώση μας για την πραγματικότητα του κόσμου μας χωρίς να συμπεριλάβει απόψεις από φαινομενικά ξεχωριστούς κλάδους της επιστήμης και από ιδέες που βρίσκονται στα όρια επιστήμης και φιλοσοφίας", γράφει ο συγγραφέας προκειμένου να εισαγάγει τον αναγνώστη του στο θέμα του βιβλίου του που από πολλές πλευρές, όπως αναφέρει και ο ίδιος, προσεγγίζει το ζήτημα της πραγματικότητας. 
Περισσότερα...
 
Τι είναι φιλοσοφία; PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2005 22:04

Gilles Deleuze, Felix Guattari
Εκδόσεις Καλέντη, 2004


Επειδή κατά μία άποψη η φιλοσοφία αρχίζει από τον προβληματισμό σε θέματα και έννοιες που θεωρούμε δεδομένα, υπάρχει το ερώτημα "Τι είναι φιλοσοφία" που και αυτό επίσης θεωρούμε δεδομένο πως γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Παρʼ όλα αυτά οι συγγραφείς θέτουν το ερώτημα και αναλαμβάνουν το εγχείρημα να απαντήσουν. Ομως η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν μπορεί να είναι συνοπτική ή περιγραφική, αλλά όπως την παρουσιάζουν οι συγγραφείς είναι μια εμπεριστατωμένη σε βάθος μελέτη.

 

Ετσι ξεκινούν από τα πρώτα πράγματα που αποτελούν και θεμέλια στην περαιτέρω ανάπτυξη τους θέματός τους: Την έννοια, χωροθετώντας την και προσδιορίζοντας στα πλαίσια και στις σχέσεις στις οποίες αναφέρεται.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL